Кабачки дуже смачно закрити на зиму. Для цього вам знадобиться декілька простих спеції, а також достатньо часнику та гірчиці. Також важливо додати необхідну кількість консервантів, щоб закрутка добре зберігалась.
Ідея приготування смачних консервованих кабачків на зиму опублікована на сторінці фудблогерки з ніком malvalanda в Instagram. Можна їсти замість салатів.
Інгредієнти:
- кабачки порізані – 2 кг.
- сіль – 30 г
- часник – 6-7 зубчиків
- гірчиця в зернах – 4 ч.л.
- цукор – 75 г
- оцет 9% – 100 г
- олія – 100 г
- суміш перців – 0,5 ч.л.
Спосіб приготування:
1. Овочі заздалегідь помити, просушити і зрізаємо кінчики.
2. Огірки нарізати вздовж на двоє або четверо (залежить від розміру), кабачки можна нарізати кружечками або брусочками, патисони – скибками. Відважити потрібну кількість.
3. Скласти порізані овочі в емальовану каструлю, додати сіль, обережно перемішати і залишити на годину, щоб пустився сік.
4. Потім додати всі решту інгредієнтів, часник пропустити через прес або нарізати тонкими плястерками.
5. Обережно перемішати та залишити маринуватись на 5-6 годин.
6. Протягом цього часу потрібно буде обережно перемішати овочі ще 3-4 рази.
7. Розкласти овочі по чистих банках щільно, щоб потім вистачило маринаду.
8. Залити соком, що виділився.
9. Якби маринаду трохи не вистачає – долити в банки холодну перекип'ячену воду.
10. Прикрити кришками і стерилізувати у воді 20-25 хвилин (залежить від розміру банки), закатати.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Пряні мариновані кабачки
- Мариновані кабачки з петрушкою і кетчупом
- Кабачки в клярі