4 секунди для боротьби із жиром: про що говорить наука
4 секунди для боротьби із жиром: про що говорить наука

4 секунди для боротьби із жиром: про що говорить наука

Якщо ви не в формі та шукаєте швидкий спосіб покращити свою фізичну форму, спробуйте тренування на велотренажері з інтервалами опору по 4 секунди протягом 10 хвилин. Дослідження показують, що такі тренування можуть значно покращити серцево-судинну систему та наростити м’язову масу.

Нові дані підтверджують, що цей метод ефективний навіть для тих, хто вже має хорошу фізичну форму. В Eat This, Not That! зазначають, що це може бути простим і дієвим підходом до зміцнення здоров'я та схуднення.

Метод Power Cycle

Дослідники з Техаського університету в Остіні провели дослідження на чоловіках та жінках віком 50-60 років з низькою фізичною підготовкою. Протягом 8 тижнів учасники тренувалися на велотренажері з високим опором, виконуючи 4-секундні спринти з 15-30 секундами відпочинку.

Виявилось, що ці короткі періоди відпочинку відіграють ключову роль у схудненні, оскільки вони підтримують активну роботу серцево-судинної системи. Крім того, такі тренування також покращують метаболічні реакції та зменшують негативні наслідки сидячого способу життя.

Про що йдеться у наступному дослідженні

Дослідження показало, що 4-секундні інтенсивні вправи з 15-секундними перервами протягом 10 тижнів покращують аеробну підготовленість на 13%, а м'язову силу на 17%.

Ці короткі серії навантажень можна застосовувати в інших видах фізичної активності, як підйом по сходах або спринт. Тренування швидко розвивають витривалість та силу, не вимагаючи багато часу. Такий підхід ідеальний для тих, хто шукає ефективні та короткі тренування.

Переваги HIIT

Високоінтенсивні інтервальні тренування (HIIT) є ефективним способом зменшення загальної, абдомінальної та вісцеральної маси жиру. Дослідження показують, що HIIT забезпечує більше зниження жирової маси, ніж тренування середньої інтенсивності.

Повідомляється, що найбільший ефект досягається при навантаженні, яке перевищує 90% пікового пульсу. Крім того, HIIT підходить для спалювання жиру незалежно від статі, а тому ви можете спробувати цей метод, щоб покращити свою фізичну форму та стан здоров’я.

РанішеOBOZ.UA розповів, як натренувати біцепс за допомогою швидкого тренування.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader