Зеленський на "Рамштайні" пояснив, що треба зробити для закінчення війни восени
Зеленський на "Рамштайні" пояснив, що треба зробити для закінчення війни восени

Зеленський на "Рамштайні" пояснив, що треба зробити для закінчення війни восени

Президент Володимир Зеленський під час засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн» у Німеччині закликав партнерів зробити цю осінь "часом падіння російської агресії". Для цього Україна має отримати більше зброї, F-16, систем ППО. інвестицій у військове виробництво та дозвіл використовувати далекобійну зброю по російській території. Промова Зеленського опублікована на сайті Офісу президента.

- Я радий, що тут представлені США, Велика Британія, Франція, Італія. Я хочу сказати це відкрито, щоб не було жодних спекуляцій. Завдяки нашій спільній відвазі ми здійснили дуже важливі операції, зокрема в Криму. Ці операції дозволили нам повернути безпеку в Чорне море і наш експорт продовольства. Зараз ми чуємо, що ваша політика щодо далекобійності не змінилася, але ми бачимо зміни щодо ракет ATACMS, Storm Shadow і SCALP – дефіцит ракет і співпраці. І це стосується навіть нашої території, яку окупувала Росія, включно з Кримом. Ми вважаємо такі кроки помилковими, - заявив Зеленський.

Також президент заявив, що Україна готова виробляти більше зброї, проте наразі не має на це грошей.

- Ми готові виробляти більше власної зброї тут, в Україні. Ми готові працювати з вами над спільним виробництвом. Це й безпілотники, і ракети, і інше озброєння, яке добре зарекомендувало себе в бою й може посилити ваших чоловіків і жінок у силах оборони після цієї війни. Для цього нам потрібне фінансування – ми готові швидко виробляти все, що допоможе нам закінчити цю війну, а саме – здійснити вирішальний тиск на Росію заради справжнього миру, - розповів президент.

  • 6 вересня під час Рамштайну Зеленський заявив, що ЗСУ контролюють понад 1300 кв. км у Курській області.
     
Теги за темою
Володимир Зеленський
Джерело матеріала
loader
loader