Тим, хто любить овочі та овочеві страви, це чудовий спосіб спробувати приготувати морквину по-новому.
Морквяна ікра — рецепт для фанатів овочів. Таку ікру можна подати як закуску, пряний гарнір, або навіть як густий соус до м'яса чи риби. Часник, до речі, можна запекти в духовці, тоді його аромат стане м'якшим і його можна покласти в ікру більше. Фокус розповість, як приготувати морквяну ікру.
Ікра з морквини
Інгредієнти:
- томатна паста — 3 ст. л.;
- цибуля червона — 500 г;
- олія рослинна — 170 мл;
- морква — 1 кг;
- три зубчики часнику;
- сіль, перець чорний мелений, кінза.
Розведіть томатну пасту водою до консистенції рідкої сметани. Цибулю очистіть і дрібно наріжте.
Покладіть цибулю в каструлю, додайте томатну пасту і половину рослинної олії. Посоліть. Поставте каструлю на сильний вогонь і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і тушкуйте, помішуючи, 5-7 хвилин.
Моркву почистіть, натріть на крупній тертці та обсмажте до м'якості. Додайте в каструлю до цибулі, перемішайте, накрийте кришкою і поставте в духовку, розігріту до 180 °С на 15 хвилин. У готову ікру додайте розтертий із сіллю та перцем часник і дрібно нарізану кінзу. Подавайте холодною.
Також замість кінзи можна додати зіру, коріандр або паприку.
Читайте також:
Фаршировані овочі: як приготувати смачні баклажани, перці та томати
Заготовки на зиму: рецепт варення з гарбуза
Запечені з сиром баклажани: рецепт смачної сезонної страви