/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F1241c36b13b091459b650e734eaa9fb3.jpg)
В жодному разі не запікайте так їжу: популярний спосіб виявився токсичним
Річ у тім, що алюміній з якого виготовляють фольгу, визнаний сильним нейротоксином, який негативно впливає на наше здоров'я. Розповідаємо, як саме фольга може погіршувати ваше сампопочуття.
Припускають, що алюміній має нейротоксичний вплив, тобто здатний викликати нервозність, депресію та погіршення пам'яті.
Виявлено зв'язок надлишку алюмінію зі змінами легень, каменеутворенням у нирках, порушенням обміну фосфору та кальцію,
– ідеться у дослідженні.
Скільки алюмінію у фользі
При запіканні у фользі в їжу потрапляє близько 400 міліграмів алюмінію. Ба більше, погіршувати ситуацію можемо ми самі. Сприяє кращому потраплянню алюмінію в їжу може кисле середовище, яке створюється завдяки лимонному соку, оцту та спеціям, які ми додаємо у страви під час приготування.
Це кисле середовище підвищує вбирання частинок алюмінію у страву, наголосили дослідники.
Кисле середовище сприяє поглинанню алюмінією іжею / Фото unsplash
Важливо! Фахівці наголошують, що алюмінієву фольгу можна використовувати для пакування, але не для приготування їжі.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F0b26f5d36cfc4dcd2c38dd455d250f4e.jpg)
Турист відвідав 100 країн і назвав "найбездушніше" місце, у які ні за що не поїде знову
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F8e65a8b5ec7354ce060a3200495f4294.jpg)
Воно розриває всі тренди: готуємо ожинове масло — насолода на кожен день
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Fc9132d73afabb9921486e658674b4764.jpg)
1200 євро за один: назвали пляжі у Європі, де шезлонги коштують, як ціла відпустка
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2Ffe7f248e19ee01eaabec92566b278e6b.jpg)
Найнедоступніша бібліотека у світі: де вона розташована та чим приваблює туристів
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F9dbc88397854f9e40852c42f2c6c7c00.jpg)
Все про лохину: користь, шкода, кому не можна та скільки їсти
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F34f479143d6adff042c114f651c6f15e.jpg)
Один з найкращих рецептів літа: сезонний салат за 5 хвилин, який вражає ніжністю
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2Fdc4b1171721960222dfebed81293391d.jpg)