Такий чіа-пудинг вам не доведеться випікати і витрачати на приготування багато часу. При цьому, десерт виходить дуже корисним та поживним, з великою кількістю важливих для організму мікроелементів. Подавати можна просто у склянках.
Ідея приготування чіа-пудингу з ряжанки опублікована на сторінці фудблогерки Олени з ніком prukorm.tarilochku в Instagram. Страва ще й дуже естетична.
Інгредієнти:
- чорнослив – 4-5 шт.
- ряжанка – 200 мл.
- насіння чіа – 2 ст.л.
- грецькі горіхи – 3 шт.
Спосіб приготування:
1. Чорнослив залити кипʼятком на 15 хвилин.
2. Потім злити воду і порізати мілко.
3. До ряжанки додати насіння чіа та перемішати.
4. Через 10-15 хвилин знову ретельно перемішати, щоб не було сухих грудочок.
5. Натерти на терці грецький горіх і викласти шарами десерт: пів склянки пудингу, порізаний чорнослив, потерті горішки, знову пудинг.
6. Прикрасити, потерти зверху горішки.
7. Залишити на ніч в холодильнику.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Рисовий пудинг
- Яблучний пиріг з пудингом
- Хлібний пудинг