Щоб довго не возитись з приготуванням сирників, можна зробити пухкі сирні оладки. Вони в будь-якому разі просмажаться, вийдуть золотистими і не пригорять. А для кращого смаку в тісто можна додати мак.
Ідея приготування елементарних оладок замість сирників опублікована на сторінці фудблогерки Вікторії з ніком kelbas v в Instagram. Подавайте зі сметаною та згущеним молоком.
Інгредієнти:
- кисломолочний сир – 180-200 г
- яйця – 2 шт
- цукор – 2 ч.л.
- дрібка солі
- борошно – 3 ст.л.
- розпушувач – 5 г
- мак чи макова начинка – 1 ст.л.
- кисломолочний сир в брикетиках, або перетертий через сито чи блендером
Спосіб приготування:
1. Якщо у вас звичайний кисломолочний сир, перетерти його через сито або збити блендером.
2. Викласти його в миску.
3. Додати яйце і перемішати.
4. Додати цукор та борошно.
5. Додати макову начинку і знову все перемішуємо.
6. Викласти ложкою оладки на сковорідку.
7. Смажити з обох боків по 2 хвилини.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Сирники з родзинками та манкою
- Сирники з яблуками в духовці
- Сирники з родзинками