YouTube припиняє роботу каналів, пов’язаних із звинуваченнями Міністерства юстиції Росії
YouTube припиняє роботу каналів, пов’язаних із звинуваченнями Міністерства юстиції Росії

YouTube припиняє роботу каналів, пов’язаних із звинуваченнями Міністерства юстиції Росії

YouTube закрив кілька правих політичних каналів, які були пов’язані зі звинуваченнями Міністерства юстиції про те, що російські державні службовці платили правим впливовим особам у Сполучених Штатах за створення контенту.

Відеосайт, що належить Google, «припинив роботу» Tenet Media та чотирьох інших каналів, якими керує правий медіапідприємець Лорен Чен, у рамках «постійних зусиль компанії по боротьбі зі скоординованими операціями впливу», — заявив представник YouTube у заяві, надісланій електронною поштою.

Міністерство юстиції висунуло звинувачення двом співробітникам підтримуваної російською владою медіа-організації RT, раніше відомої як Russia Today, звинувативши їх у незаконному фінансуванні медіа-організації, що базується в Теннессі. Уряд конкретно не згадав Тенета, але цитата з каналу медіа-організації на YouTube, наведена в обвинувальному акті, свідчить про те, що саме ця медіа-організація стала мішенню. Деякі праві особи згодом назвали Tenet компанією в обвинуваченні.

У ділових записах Теннессі Лорен Чен та її чоловік Ліам Донован є власниками Tenet Media. У четвер контракт Чена з консервативною медіа-організацією Blaze TV був розірваний, повідомляє Semafor. Прокурори стверджують, що засновники медіакомпанії в обвинувальному акті знали, що їх фінансування надходило з Москви, і в приватних повідомленнях один одному визнавали, що їхні спонсори були росіянами.

Tenet Media не відразу відповіла на запит на коментар, надісланий через контактну форму на веб-сайті.

YouTube був основною платформою для відео, створених Tenet Media, і користується популярністю серед консервативних медіа-персон, у тому числі тих, хто працював з Tenet, таких як Тім Пул, Бенні Джонсон і Дейв Рубін. Через кілька тижнів після вторгнення Росії в Україну у 2022 році YouTube закрив канали RT , які були популярними у всьому світі на платформі.

YouTube є єдиною великою західною соціальною мережею, яка все ще доступна в Росії, де вона залишається популярною. Але в останні місяці російський уряд посилив обмеження сайту, що погіршило якість для багатьох користувачів у країні.

Джерело матеріала
loader
loader