/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F8f39724df002d492aa2ef9cb5c620fbf.jpg)
Елементарний пиріг з тіста філо зі сливами: як приготувати смачний десерт
Якщо швидко потрібно приготувати щось до чаю – ідеальним рішенням буде використати тісто філо. Вам не доведеться нічого вимішувати, що значно економить час. А для начинки чудово підійдуть сезонні сливи.
Ідея приготування пухкого сливового пирога з тіста філо опублікована на сторінці фудблогерки Наталії з ніком nata.cooking в Instagram. Начинка вийде дуже соковитою.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F16d74a38d1e79c7cbef2cd902727f830.png)
Інгредієнти:
- тісто філо – 7-9 листів
- вершкове масло – 30 г
- сливи
- мигдальні пластівці (за бажанням)
Інгредієнти для заливки:
- яйця – 3 шт.
- сметана – 300-350 г
- цукор (або 90 г цукру + 10 г ванільного цукру) – 100 г
Спосіб приготування:
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F60434b0973d3d75a638de7b53c8191b4.png)
1. Тісто філо розморозити згідно інструкції на упакуванні.
2. Відокремити по одному листу.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F45d0873b97dbe0b0af98d6a280d3cc74.png)
3. Злегка змастити розтопленим маслом та скласти в гармошку.
4. Форму для запікання, якщо вона розʼємна, доверху застелити силіконізованим пергаментом (якщо ні – змастити вершковим маслом) та перекласти туди зібране тісто, формуючи равлика.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F034b823b9a5eddbd784f85092671d58f.png)
5. В проміжках між шпаринками тіста вставити шматочки слив.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fb78ac7c23039077945fbf6a4e96200e2.png)
6. Для заливки змішати яйця, цукор та сметану і перемішати до однорідності.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F20606bc3235e8dfcb53cb080d79cb891.png)
7. Вилити заливку на пиріг, посипати мигдальними пластівцями та поставити в розігріту духовку.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Ffcec09a593ab4f18b9404ec4476142b7.png)
8. Випікати за температури 180 градусів 40-50 хвилин.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fc870be3614f5340dd882ed3f609a335d.png)
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Заливний пиріг зі сливами
- Шарлотка зі сливами
- Харчо зі сливами

