54% українців вважають, що Telegram не варто забороняти в Україні
54% українців вважають, що Telegram не варто забороняти в Україні

54% українців вважають, що Telegram не варто забороняти в Україні

Лише 9% українців вважають, що Telegram треба повністю заборонити в Україні. Більшість українців (54%) вважають, що месенджер не варто повністю забороняти, а треба запровадити певні обмеження і контроль, наприклад блокування окремих каналів. Про це йдеться в дослідженні Київського міжнародного інституту соціології, проведеному 1-6 вересня. 

Водночас помітно вища підтримка заборони Telegram, якщо власники не блокуватимуть канали, які використовуються російськими окупантами для зв’язку та канали з поширення наркотиків. Тоді заборону месенджера підтримали б 71% і 70% відповідно.

- Результати опитування засвідчують, що наразі в суспільства немає ані відчутної підтримки заборони Телеграм, ані стійкого опору такій забороні. Українці обіймають доволі виважену і конструктивну позицію, що варто не доходити до заборон, але при цьому дійсно визнають важливість і потребу блокувати небезпечні телеграм-канали. Для представників влади варто розуміти, що у разі таки необхідності заборони Телеграм для безпеки України та українців, громадськість має отримати дійсно об’єктивні та переконливі докази ворожої діяльності та відмови власників від співпраці, - прокоментував результати дослідження директор КМІС Антон Грушецький.

  • 24 серпня власника Telegram Павла Дурова затримали у Парижі через порушення у роботі месенджера. Він народився в Росії, але відмовився від громадянства і наразі має два паспорти - Франції та ОАЕ.
  • 26 серпня Дурову висунули звинувачення у 12 злочинах, усі вони пов'язані з роботою Telegram. За цими статтями йому загрожує до 20 років в'язниці.
  • На тлі затримання Дурова в Україні знову порушили питання про можливу заборону платформи. Президент Володимир Зеленський заявив, що затримання Дурова поки що не вплине на роботу Telegram.

 

Джерело матеріала
loader
loader