Куряча котлета буде значно смачнішою, якщо додати до неї декілька простих інгредієнтів. Чудовим доповненням будуть гриби, а також сир та помідори. Навіть після запікання в духовці котлета буде дуже соковитою.
Ідея приготування соковитої курячої котлети з грибами на обід опублікована на сторінці фудблогерки Катерини Мовчан (katarina movchan) в Instagram. Можна подати зі свіжим салатом або будь-яким гарніром.
Інгредієнти на 2 порції:
- філе стегна – 2 шт.
- шампіньйони – 150 г
- вершкове масло – 10 г
- невеликий помідор – 1 шт.
- твердий сир – 100 г
- сметана – 1 ст.л.
- гірчиця – 1 ч.л.
- кетчуп – 1 ч.л.
- сіль та перець – за смаком
Спосіб приготування:
1. Розігріти духовку до 180 градусів (режим вверх-низ з конвекцією, якщо немає конвекції – просто вверх-низ).
2. Гриби порізати тонкими смужками.
3. Смажити на сковорідці з розігрітим вершковим маслом.
4. В процесі додати сіть та перець за смаком. Смажити до золотистого кольору.
5. Помідор нарізати тонкими кружечками, а сир натерти на великій терці.
6. Для соусу змішати сметану, гірчицю та кетчуп.
7. Філе стегна викласти в форму для запікання. Зверху котлети змастити соусом.
8. Потім рівними шарами зверху викласти гриби, помідори та сир.
9. Відправити запікатись в духовку на 20-25 хвилин. Дістати і подавати.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Дієтичні котлети в духовці
- Соковиті рубані котлети в томатному соусі
- Горохові котлети