Кабачки – ідеальні овочі для приготування смачних теплих салатів, а також пасти, соусів, смачної ікри, рагу. Ще їх можна смачно нафарширувати м'ясним фаршем, сиром і навіть макаронами.
Кулінарка поділилася в Instagram рецептом дуже смачних фаршированих кабачків макаронами.
Інгредієнти:
- Кабачок 2 шт
- Макарони 200 г
- Консервований тунець 80 г
- Кукурудза молода 2 шт
- Перець болгарський 0,5 шт
- Цибуля 1 шт
- Часник 2 зуб.
- Грецький йогурт 2 ст. л.
- Сир твердий 80 г
- Сіль, перець, петрушка
Спосіб приготування:
1. Кабачки добре промийте, розріжте вздовж на 2 частини, дістаньте з них м'якоть (відкладаємо її), полийте їх трохи олією, і ставимо запікатися при температурі 180 градусів на 20 хвилин.
2. Кукурудзу відварюємо, залишаємо трохи охолонути і зрізаємо з неї зернятка, наріжте кубиком м'якоть кабачка, цибулю та перець. На розігрітій сковороді підсмажте цибулю до золотистості, додайте м'якоть кабачка, перець, солимо і тушкуємо до готовності.
3. У киплячій підсоленій воді зваріть макарони 4-5 хвилин, відцідіть їх і промийте холодною водою.
4. У глибокій мисці змішайте тушковані овочі, кукурудзу, тунець, макарони, додайте нарізану петрушку, вичавлений часник і грецький йогурт.
5. Фаршируємо цією начинкою кабачки, зверху посипте тертим сиром і ставимо запікатися в духовку при температурі 200 градусів, поки сир не зарум'яниться.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Мариновані кабачки без стерилізації
- Мариновані кабачки з кетчупом та оцтом
- Пряні мариновані кабачки