Стало відомо, хто командував ударом по "Охматдиту"
Стало відомо, хто командував ударом по "Охматдиту"

Стало відомо, хто командував ударом по "Охматдиту"

Українські правоохоронці разом з Міжнародним кримінальним судом розробили план розслідування російських воєнних злочинів в Україні.

СБУ та ОГП оголосили заочну підозру російському генерал-лейтенанту, який командував ракетним обстрілом медичного корпусу лікарні "Охматдит" у Києві. На момент обстрілу він був командувачем дальньої авіації ВПС РФ.  

 Про це повідомив генеральний прокурор України Андрій Костін.

"Два місяці тому ворог прицільно вдарив ракетою Х-101 по дитячій лікарні "Охматдит", де перебували понад 600 дітей. Сьогодні, на місці цього удару, хочу повідомити, що Офіс генерального прокурора разом зі слідчими СБУ встановив одну з осіб, причетних до організації та здійснення цього воєнного злочину", - сказав він.

Він зазначив, що їхня робота планується ретельно і у них є чіткий план. Наразі працюють робочі групи за різними напрямками. Головне, що їхня команда щодня взаємодіє з командою Міжнародного кримінального суду (МКС). Слідчі та прокурори постійно працюють як з польовим офісом МКС в Україні, так і з командою МКС у Гаазі, і це відбувається без перерви.

Як повідомили джерела одного з ЗМІ, ім'я цього генерала Сергій Кобилаш. 

На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: НОВИЙ СКАНДАЛ З "ОХМАТДИТОМ": де гроші, які українці задонатили на відновлення дитячої лікарні?!

  • Скандали навколо відбудови "Охматдиту": хто хоче нажитися на трагедії і що кажуть у МОЗ — всі деталі
  • Журналісти з’ясували, на що "Охматдит" планує витратити ще 14 млн грн: чи це доцільно
  • Відбудова “Охматдиту”: міністр Віктор Ляшко назвав терміни завершення робіт
 
 
 
 
 
Джерело матеріала
loader
loader