Тонкі та смачні млинці: як і на чому приготувати ідеальне тісто
Тонкі та смачні млинці: як і на чому приготувати ідеальне тісто

Тонкі та смачні млинці: як і на чому приготувати ідеальне тісто

Щоб домашні млинці не рвалися і були тонкими та смачними, тісто потрібно готувати на теплому молоці. Якщо ви бажаєте, щоб вони були пишними, готуйте тісто на дріжджах.

Як приготувати смачні млинці

Кулінарка поділився в Instagram рецептом дуже смачних, тонких та ароматних домашніх млинців, які готуються на дріжджах.

Рецепт млинців

Інгредієнти:

  • Молоко – 250 г
  • Вода – 250 г
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Сухі дріжджі – 8 г.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Борошно – 190 г
  • Олія — 50 г

Спосіб приготування:

1. Змішайте молоко, воду та цукор. Суміш можна підігріти в мікрохвильовій печі протягом 30 секунд, щоб була добре тепла. Додайте дріжджі, перемішайте та дайте постояти 15 хвилин.

Приготування основи для тіста

2. Збийте яйця з сіллю і додайте в першу суміш, перемішуємо і додаємо борошно, ретельно вмішуючи її, щоб не утворилися грудочки, а потім влийте олію. Накриваємо тісто рушником і залиште в теплому місці, щоб тісто виросло втричі (приблизно на 40 хвилин).

Готове тісто

3. Смажте млинці на середньому вогні.

Готові млинці

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Тонкі млинці на сироватці
  • Тонкі заварні млинці на молоці
  • Млинці з м'ясом
Джерело матеріала
loader
loader