Щоб домашні млинці не рвалися і були тонкими та смачними, тісто потрібно готувати на теплому молоці. Якщо ви бажаєте, щоб вони були пишними, готуйте тісто на дріжджах.
Кулінарка поділився в Instagram рецептом дуже смачних, тонких та ароматних домашніх млинців, які готуються на дріжджах.
Інгредієнти:
- Молоко – 250 г
- Вода – 250 г
- Цукор – 2 ст. л.
- Сухі дріжджі – 8 г.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Борошно – 190 г
- Олія — 50 г
Спосіб приготування:
1. Змішайте молоко, воду та цукор. Суміш можна підігріти в мікрохвильовій печі протягом 30 секунд, щоб була добре тепла. Додайте дріжджі, перемішайте та дайте постояти 15 хвилин.
2. Збийте яйця з сіллю і додайте в першу суміш, перемішуємо і додаємо борошно, ретельно вмішуючи її, щоб не утворилися грудочки, а потім влийте олію. Накриваємо тісто рушником і залиште в теплому місці, щоб тісто виросло втричі (приблизно на 40 хвилин).
3. Смажте млинці на середньому вогні.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Тонкі млинці на сироватці
- Тонкі заварні млинці на молоці
- Млинці з м'ясом