/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F7602234306a11e68fc9ca87a68f26b28.jpg)
Ліниві хачапурі без тіста: як приготувати ситну та смачну страву
Домашні хачапурі можна готувати з тіста, а також просто з кисломолочного сиру. Якщо хочете, щоб страва була ніжною, не шкодуйте твердого сиру.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fb5f5ed369e080aaf25c5982a268858fb.png)
Кулінарка поділилася в Instagram рецептом дуже смачних, лінивих хачапурі з сиром та твердим сиром.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Ffb6cd7a941cafbc58a298f07ee3ca04d.png)
Інгредієнти:
- 150 г кисломолочного сиру
- 1 яйце
- 3 ст. борошна
- 1/3 ч. л. розпушувача
- дрібка солі
- 30-50 г. сулугуні/моцарели
Спосіб приготування:
1. До кисломолочного сиру додайте білок (жовток залишаємо для подачі), борошно, розпушувач, сіль і все добре перемішуємо.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fb0642d6bb814191323aa2cdcfe07feb5.png)
2. Вологими руками формуйте на пергаменті та відправте його в розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F9e0dccf62fee1d74fb2050c8d4493260.png)
3. Після цього перекладіть в основу натертий сир і запікайте ще 10-15 хвилин до утворення золотистої скоринки.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fb30091ec005dd88db9e637e95cbdaeab.png)
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Ліниві хачапурі на сковороді
- Хачапурі по-мегрельськи
- Хачапурі з м'ясом

