Буряк – це дуже корисний овоч, з якого можна приготувати багато різноманітних страв. Для цього плід можна просто відварити. Але саме на цьому етапі багато господинь допускають одну важливу помилку, яка дуже впливає на смак продукту.
Редакція FoodOboz розповість, що в жодному разі не можна робити під час відварювання буряків. Вся справа у солі.
Що не можна робити під час приготування буряка
Під час того, як ви варите буряк, не забудьте про те, що овоч потрібно варити без солі. Все через те, що приємний солодкуватий смак овочу буде просто зіпсований. При цьому, текстура стане дуже твердою, а часу на відварювання знадобиться в рази більше.
Коли ви зрозумієте, що буряк вже готовий, одразу залийте його холодною водою – ця діє допоможе швидко зняти шкірку.
Ще декілька нюансів, про які варто не забувати
1. Буряк вариться достатньо довго. Щоб великий плід був м'яким і мав вдалий смак, йому потрібно приблизно 60 хвилин на відварювання.
2. Перед тим, як варити буряк, його потрібно добре помити. Вам зовсім не потрібен пісок у воді з овочами.
3. Відрізайте хвостики лише після того, як буряк відвариться. В іншому випадку плоди можуть бути дуже сухими після приготування.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Салат з буряком, чорносливом і горіхами
- Тонка піца з буряком
- Салат з буряком та яблуком