/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fc614052519a8d4a51f70c0039925edec.jpg)
Мариновані кабачки "Закусочні": дуже смачно закрити на зиму
Відмінною закускою, яка чудово доповнить будь-який святковий стіл, можуть стати мариновані кабачки. Завдяки наступному маринаду овочі будуть дуже ароматними та соковитими, не розпадуться в банці.
Ідея приготування маринованих кабачків на зиму опублікована на сторінці фудблогерки Ірини Петренко (irinapetrenkofood) в Instagram. Технологія не займе багато вашого часу.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fb2c4db3bd58ab80e78407cdfd52b098b.png)
Інгредієнти:
- кабачки – 3 кг.
- морква – 2 шт.
- пучок петрушки і кропу
- часник – 50 г
Інгредієнти для маринаду:
- сіль – 2 ст.л. (без гірки )
- цукор – 200 г
- олія – 200 г
- оцет – 200 г
- чорний перець – 1 ст.л. (без гірки)
Спосіб приготування:
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Ffe6df749aede522e27d4b1bf50ce23a2.jpg)
1. Кабачки нарізати тоненько кружечками (можна використати комбайн або спеціальну тертку). Чим тонше, тим краще.
2. Моркву потерти на велику тертку.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F104b0d37b26743347b51375f049beec5.jpg)
3. Подрібнити зелень.
4. Почавити часник.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F820993415f7bddd410e66759fba6c228.jpg)
5. Додати маринад. Добре перемішати і залишити на 3 години.
6. Якщо є можливість – інколи перемішувати.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F4479b57801a4d556213f732739c55ea3.jpg)
7. Розкласти по баночкам і стерилізувати 20 хвилин. Виходить 4 баночки по 0,5 л.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F5933052e2aacfecb182fd645dad1a625.png)
8. Перевернути догори дном і закутати на ніч.
9. Поставити в прохолодне місце.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Пряні мариновані кабачки
- Мариновані кабачки з петрушкою і кетчупом
- Кабачки в клярі

