Зеленський - про можливість арешту Путіна у Бразилії: Питання залишається відкритим
Зеленський - про можливість арешту Путіна у Бразилії: Питання залишається відкритим

Зеленський - про можливість арешту Путіна у Бразилії: Питання залишається відкритим

Питання, чи заарештує Бразилія Володимира Путіна, який має приїхати на засідання G20, залишається відкритим.

Як передає Укрінформ, про це Президент України Володимир Зеленський сказав в інтерв’ю бразильському виданню Metropoles.

«Наприклад, у Бразилії є Римський статут, наприклад, Бразилія в цьому році буде проводити засідання G20. І тут мені цікаво - яким чином може приїхати Путін і його не заарештують? Це дуже серйозне питання", - сказав Зеленський.

Він додав, що так само відкритими залишаються питання до лідерів провідних країн світу, які збираються сідати за стіл переговорів з людиною, на яку виданий ордер на арешт Міжнародним кримінальним судом.

"Питання у мене до G20, особливо до тих країн, які захищають демократію і кажуть, що поважають міжнародне право. Виданий ордер на арешт Міжнародним кримінальним судом Путіна, до речі, за дітей. За дітей. Так от у мене також запитання до «двадцятки» - як їм буде сидіти за столом з людиною, яку повинні заарештувати, а вони будуть продовжувати діалог», - зазначив Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, у березні 2023 року МКС видав ордер на арешт Путіна за підозрою у незаконній депортації дітей з України та в незаконному переміщенні українців у Росію, однак очільник Кремля Володимир Путін 3 вересня зустрівся зі своїм монгольським колегою в Улан-Баторі. Це перший візит Путіна до країни, яка ратифікувала Римський статут і повинна була заарештувати російського лідера за ордером, виданим МКС у Гаазі у зв'язку з воєнними злочинами росіян в Україні.

У Монголії пояснили, що не заарештували Путіна, оскільки країна опинилася в ситуації енергетичної залежності, що ускладнює можливість арешту російського диктатора за ордером МКС.

Фото: ОП

Теги за темою
Володимир Зеленський Володимир Путін Бразилія
Джерело матеріала
loader
loader