CNN пояснив, чому Трамп відмовляється від ще одних дебатів з Гарріс
CNN пояснив, чому Трамп відмовляється від ще одних дебатів з Гарріс

CNN пояснив, чому Трамп відмовляється від ще одних дебатів з Гарріс

Відмова Дональда Трампа брати участь у ще одних президентських дебатах з кандидатом від Демократичної партії Камалою Гарріс знаменує собою важливий момент у президентській кампанії 2024 року – і натякає на вразливість політичної кар'єри колишнього президента, побудованої на його телевізійній славі. Про це повідомляє старший репортер CNN Politics Стівен Коллінсон.

Трамп заявив, що йому не потрібен матч-реванш, оскільки він вважає, що виграв дебати 10 вересня. Але є й інше можливе пояснення: Трамп, який зазвичай не може встояти перед шансом домінувати на телеекрані, не хоче повторення протистояння, в якому він був непідготовленим і незосередженим і змарнував свій найкращий шанс перемогти свого опонента.

Трамп може мати рацію у тому, що намагається уникнути ще одних дебатів, оскільки, згідно з останнім опитуванням, Камала Гарріс випереджає республіканця Дональда Трампа з 47% проти 42%.

«Республіканський кандидат часто змінює свою думку. Але його заява про те, що наступних дебатів не буде, здавалася більш непохитною, ніж багато його попередніх заяв і виступів», – вважає Коллінсон.

За підсумками дебатів як Трамп, так і Гарріс заявили про свою перемогу. Експрезидент, зокрема, заявив: «Я думаю, це були мої найкращі дебати за всю історію». Однак саме команда Камали Гарріс виявила бажання, аби вона та її опонент на майбутніх виборах у США Дональд Трамп провели ще один раунд дебатів у жовтні. 

До слова, республіканці однопартійці звинувачують одне одного в тому, що їхній кандидат у президенти США часто потрапляв у пастки під час дебатів з кандидаткою від демократів Камалою Гарріс. 

Джерело матеріала
loader
loader