6 причин, чому вам не вдається позбутись жиру на животі
6 причин, чому вам не вдається позбутись жиру на животі

6 причин, чому вам не вдається позбутись жиру на животі

Зменшення жиру на животі може бути складним та навіть розчаровувальним етапом у схудненні, адже жир на животі накопичується та, як правило, зникає останнім. Ви можете переглянути свою дієту та фітнес-рутини, щоб виявити звички, які можуть заважати прогресу. 

Зокрема, дотримуйтесь дієти з цільними продуктами, нежирними білками та клітковиною, уникаючи оброблених харчових продуктів, а також знайдіть тренування, які вам подобаються та забезпечте баланс між силовими і кардіо вправами. Які саме зміни можуть забезпечити результати в довгостроковій перспективі, розповіли в Eat This, Not That.

Перебування в зоні високого стресу

Якщо ви легко піддаєтеся стресу, це може підвищити рівень кортизолу, що веде до накопичення жиру на животі та погіршення контролю над їжею. Щоб уникнути цього, впровадьте методи управління стресом, такі як медитація, дихальні вправи, йога або активні хобі, такі як піші прогулянки чи їзда на велосипеді.

Недостатньо якісного сну 

Недостатній або поганий сон може порушити гормональний баланс, що вплине на апетит та обмін речовин, збільшуючи тягу до солодкої та висококалорійної їжі. Крім того, така звичка сприяє накопиченню жиру в області живота, а тому важливо забезпечити собі стабільний графік та 7-8 годин якісного сну щовечора. Створіть собі для цього сприятливе середовище, провітріть кімнату перед сном, уникайте гаджетів та регулярно змінюйте спальну білизну. 

Малорухливий спосіб життя 

Малорухливий спосіб життя може призвести до накопичення жиру на животі, а тому встановіть нагадування про регулярні рухи та фізичну активність. Додайте вправи з опором, як важка атлетика, для прискорення метаболізму і спалювання калорій. А також, регулярні аеробні вправи, такі як біг або плавання, що також допоможуть зменшити жир на животі.

Незбалансоване харчування

Рафіновані вуглеводи, оброблена їжа, нездорові жири та доданий цукор сприяють набору ваги. Замість цього зосередьтеся на цілісній, необробленій їжі, багатій на поживні речовини, щоб спалювати жир та підтримувати його на стабільному рівні. Вибирайте до раціону яйця, вівсянку, авокадо, солодку картоплю, лосось, чорну квасолю, горіхи, насіння, грецький йогурт, тунець, куркуму, банани, цільнозерновий хліб та м’ясо, яке було вирощене на травах.

Зловживання алкоголем 

Під час веселих ночей у місті не забувайте про наявність калорії в коктейлях та алкоголі, які можуть швидко накопичуватися. Крім того, велике споживання алкоголю ускладнює зменшення жиру на животі, оскільки він підвищує апетит і уповільнює спалювання жиру, а подібні веселощі часто закінчуються нічними перекусами та їжею з фастфуду.

Генетика та гормональний дисбаланс 

Надмірний жир на животі може бути наслідком генетичної схильності або гормональних факторів, а не лише через неправильні звички. Гормональний дисбаланс, як-от резистентність до інсуліну або високий рівень естрогену, може ускладнити втрату жиру. Зверніться до лікаря, щоб визначити, чи це ваш випадок, а також визначити ефективний план дій.

РанішеOBOZ.UA розповів, чому може з'явитись жир на животі.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader