7 днів для схуднення: користь та переваги короткого тренування
7 днів для схуднення: користь та переваги короткого тренування

7 днів для схуднення: користь та переваги короткого тренування

Якщо ви маєте на меті схуднути та готові працювати над цим без жалю до себе пам’ятайте, що забагато тренувань та фізичного навантаження може бути небезпечним. Хоча ефективне тренування впродовж 7 днів на тиждень може бути занадто інтенсивним та виснажливим, проте якщо дотримуватись балансу, цей інтенсив може принеси бажаний ефект.

Як досягти результатів без шкоди для здоров'я та яку програму тренувань обрати для себе? Рекомендаціями поділились в Eat This, Not That.

Тижневе тренування покращує самопочуття

Додайте регулярні тренування до свого розпорядку, щоб покращити самопочуття. Вони допоможуть підтримувати здорову вагу, зменшити ризик захворювань та підвищити психічне здоров’я. Крім того, такі тренування також зміцнюють кістки та м’язи, а також підвищують енергію і покращують якість сну.

Тренування покращують фізичну форму, витривалість, настрій та концентрацію

Якщо тренуватись кожен день впродовж тижня, це може покращити витривалість та фізичну форму. Крім того, це також допоможе досягти фітнес-цілей та підтримувати їх надалі. Таким чином, це робить вправи регулярнішими, що може призвести до зниження ваги і поліпшення концентрації.

Остерігайтесь надто інтенсивних навантажень та приділяйте час на відновлення

Щоб уникнути перетренованості, важливо давати організму достатньо часу на відновлення. Уникайте тренувань однієї й тієї ж групи м’язів кожен день та намагайтесь тренуватись до 60 хвилин за раз. Чергуйте інтенсивні та низькоінтенсивні вправи, такі як кардіо та силові тренування. Це допоможе уникнути зниження продуктивності, можливих травм та негативного впливу на настрій.

Оптимальний розклад для тренувань

Регулярні вправи сприяють довготривалому здоров'ю та включають силові тренування для зміцнення кісток і м'язів, а також кардіотренування для підтримки серця. Корисні кардіо вправи – це ходьба, біг підтюпцем, плавання та їзда на велосипеді, а для силових тренувань ефективні присідання, випади, віджимання, підтягування і планки.

Розклад тренувань на 7 днів:

  • Неділя: йога і прогулянки.
  • Понеділок: силові тренування для опрацювання квадрицепсів і литок (присідання та випади).
  • Вівторок: силові тренування для плечей і біцепсів (жим плечами, бічні підйоми та згинання на біцепс).
  • Середа: кардіо (біг, біг підтюпцем, плавання, їзда на велосипеді).
  • Четвер: силові тренування для опрацювання підколінних сухожиль, сідниць і стегон (сідничні мости, станова тяга та відведення стегон).
  • П’ятниця: силове тренування, щоб зосередитися на спині, грудях і трицепсах (використання гребного тренажера, віджимання, підтягування, гребки в нахилі та опускання на трицепс).
  • Субота: кардіо (HIIT високоінтенсивне інтервальне тренування).

РанішеOBOZ.UA розповів, про тренування, що спалює калорії без обладнання.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader