Духовка заблищить як із магазину: забійний засіб для миттєвого очищення
Духовка заблищить як із магазину: забійний засіб для миттєвого очищення

Духовка заблищить як із магазину: забійний засіб для миттєвого очищення

Простий засіб допоможе легко очистити дуже брудну духовку, розповіла Тенді Такаідза.

Багаторічний засохлий жир у духовці може стати справжньою проблемою, адже його видалення може поставити в глухий кут навіть досвідчених експертів з прибирання. Нерідко фахівці радять використовувати звичайну соду та оцет, але не завжди цей метод спрацьовує.

Що таке сода

Гідрокарбонат натрію - це неорганічна речовина, натрієва кисла сіль вугільної кислоти з хімічною формулою NaHCO3. У звичайному вигляді - дрібнокристалічний порошок білого кольору. Використовується в промисловості, харчовій промисловості, в медицині як нейтралізатор хімічних опіків шкіри та слизових оболонок концентрованими кислотами і для зниження кислотності шлункового соку. Також застосовується в буферних розчинах, пише Вікіпедія.

Як розповіла експертка з прибирання Тенді Такаїдза, є простий засіб, який допоможе легко очистити дуже брудну духовку. Як приклад вона показала дуже брудну духовку, яку не чистили близько двох років, пише Express.

За її словами, найбільшу ефективність показав засіб під назвою Easy-Off. "Він виконує роботу швидше і з меншою кількістю жиру на ліктях", - ділиться своєю порадою Тенді.

Водночас експертка попереджає, що сильнодіючий засіб має сильний запах. Вона також рекомендувала використовувати продукт у добре провітрюваному приміщенні, тож вікна слід відчиняти під час використання цього засобу для чищення.

"Для вашої безпеки я рекомендую вам одягнути маску і захисні окуляри, тому що якщо цей продукт потрапить на вашу шкіру або очі, це викличе деяке подразнення", - попередила Тенді.

Очищення духовки

Для початку жінка видалила дрібне сміття, а також використовувала насадку для пилососа, щоб прибрати весь бруд. Потім вона захистила нагрівальні елементи фольгою, а потім нанесла засіб для чищення на поверхні, включно зі скляними дверцятами духовки.

Універсальний засіб для чищення
/ Інфографіка: Главред

Продукт слід залишити на запеченому жирі мінімум на дві години, але краще на ніч. Потім слід витирати запечений жир паперовими рушниками, а потім використовувати губку, що не дряпається, для додаткової чистоти.

Волога пемза потрібна тільки для видалення дуже сильних обгорілих місць, які легко очищаються після засобу для чищення. "Тепер усе, що вам потрібно зробити, це знову витерти", - каже Тенді.

Скріншот
/ YouTube/@TheCleanLoft

Останнім кроком є використання вологої ганчірки, щоб видалити всі залишки продукту, і духовка залишиться блискуче чистою.

Дивіться відео - як з легкістю відмити дуже брудну духовку:

Більше новин:

Джерело матеріала
loader