Як боротися з осінньою втомою: фахівці розкрили, як боротись із сонливістю
Як боротися з осінньою втомою: фахівці розкрили, як боротись із сонливістю

Як боротися з осінньою втомою: фахівці розкрили, як боротись із сонливістю

Чому восени не вистачає енергії та як покращити своє самопочуття - фахівці поділились корисними порадами.

Як боротися із осінньою сонливістю та які люди під загрозою нестачі вітамінів - фахівці розповіли про основні ознаки осінньої депресії та її наслідки.

Лікарі розповіли, що підвищена сонливість та різка втома можуть виникати через неправильне харчування, малорухливий спосіб життя та недостатній сон. Постійна втома також може виникати у людей, у яких є нестача вітамінів та інших корисних речовин в організм.

Чому восени погіршується самопочуття

Восени більшість людей скаржаться на різку зміну настрою, втому та втрату енергії. В народі такий стан називають "осінньою хандрою". Спеціалісти розповіли, що саме восени найбільше загострюються хронічні хвороби. Найчастіше під загрозою опиняють люди, які мають гастроентерологічні, неврологічні, кардіологічні та гінекологічні захворювання.

Науковці пов'язують це із тим, що після закінчення теплої пори року, люди повертаються до стандартного робочого чи навчального процесу, тож через це і виникають негативні емоції. Часто "осіння депресія" може ховатись тому, що зменшуються вітаміни в організмі та може виникати серйозний авітаміноз. Через такий стан в організмі можуть відбуватись різкі зміни: випадіння волосся, погіршення стану шкіри та нігтів.

Якщо ви помітили такі симптому у себе, то варто не займатись самолікуванням, а звернутись до сімейного лікаря.

Чого не вистачає в організмі, якщо постійно хочеться спати

Зокрема, порушення тканинного дихання, котрі виникають через дефіцит вітамінів групи B, можуть призводити до нейрональних дисфункцій. Якщо людину переслідує втома та сонливість, можна спробувати приймати вітаміни групи B або фрукти чи овочі, які містять ці вітаміни.

Ще одним чинником, котрий призводить до денної сонливості, може виявитися анемія, малокрів’я. Нестача гемоглобіну призводить до кисневого голодування всіх тканин, у тому числі й нейронів. Цей стан також залежить від вітамінів групи B, котрі беруть участь у синтезі гемоглобіну та нових еритроцитів.

Вітамін D - це важлива речовина, щодо якої доведено роль в ефективності імунітету, тканинному диханні, енергетичному обміні. На відміну від групи B, вітамін D не синтезується в кишківнику, а утворюється в шкірі під дією сонячного ультрафіолету.

Перед використанням лікарських препаратів обов'язково необхідно проконсультуватись із лікарем.

Чим корисний вітамін D?

Вітамін D - це універсальний та найбільш корисний вітамін, який впливає на регуляцію рівня кальцію та фосфору в крові, крім участі в роботі кісткової системи. Також вітамін D відмінно впливає на роботу імунної та ендокринної системи, передає Esculab.

Більше цікавих новин:

Джерело матеріала
loader
loader