Миші його ненавидять: який найефективніший засіб від гризунів - зникнуть з ділянки
Миші його ненавидять: який найефективніший засіб від гризунів - зникнуть з ділянки

Миші його ненавидять: який найефективніший засіб від гризунів - зникнуть з ділянки

Восени у мишей може виникнути спокуса знайти тепло і притулок у вашому домі, але існує один природний репелент, який може ефективно відлякати гризунів.

Хоча миші можуть здаватися милими, вони вважаються шкідниками через те, як швидко вони розмножуються, і через велику кількість шкоди, яку вони можуть завдати. Самки можуть мати до 15 приплодів на рік, підтверджено Ветеринарним посібником MSD Manual - надійним ресурсом для ветеринарів, повідомляє Express.

Крім того, кожен приплід може містити до 12 маленьких мишенят, відомих як "щенята", що демонструє, як швидко може статися зараження мишами.

Звиваючи гніздо у вашому домі, миші можуть прогризти меблі, електропроводку, книги та ізоляцію.

Миші можуть забруднювати їжу сечею, фекаліями та шерстю, а деякі з них можуть переносити і поширювати хвороби.

Щоб запобігти проникненню мишей у ваш дім і створенню ними житла у вашому домі, рішенням може стати природний репелент.

Миші його ненавидять: який найефективніший засіб від гризунів - зникнуть з ділянки
Коли різноманітні шкідники найбільш активні / Інфографіка: Главред

Бажаючи випробувати аромат, який, як повідомляється, відлякує мишей, Шон Вудс поставив власний експеримент і опублікував його результати на YouTube.

"Ми збираємося перевірити, чи дійсно м'ята працює як природний репелент від гризунів", - поділився Шон.

Було багато повідомлень про те, що "миші ненавидять запах м'яти", - сказав Шон, який спочатку скептично ставився до її використання.

"Найбільш рекомендований метод - взяти ефірну олію з запахом м'яти. Кажуть, якщо розкласти ватяні кульки по всьому будинку і регулярно освіжати їх м'ятною олією, то у вас менше шансів мати проблеми з гризунами", - каже Шон.

Для свого експерименту Шон порівняв, як миші реагували на "кормову станцію", наповнену насінням, коли там була і коли не було м'ятної олії. Коли м'ятної олії не було, миші підходили до годівниці і їли їжу.

Але коли м'ятна олія була, миші навіть не підходили до годівниці.

"Після проведення цього експерименту і перегляду записів з камер спостереження я переконався, що миші ненавидять запах м'яти. Це правда, що м'ятна олія діє як природний репелент; це чудовий засіб для того, щоб тримати гризунів подалі від вашого будинку" - сказав Шон.

Шон додав, що просто потрібно поповнювати запаси олії в міру потреби, але вона точно працює.

Що потрібно знати про Express.co.uk

Express.co.uk - британський таблоїд, який є цифровим підрозділом Daily Express і Sunday Express - одного з найвідоміших і надійних британських новинних брендів.

З 1900 року Express надає мільйонам читачів інформоване висвітлення найважливіших світових подій як у друкованому вигляді, так і в режимі онлайн.

Як кажуть у виданні, вони щодня намагаються надати читачам найкращу журналістику, інформувати та розважати.

Вам також може бути цікаво:

Джерело матеріала
loader
loader