Домашні сирники можна готувати з борошном і без, замінивши його манкою, кокосовою стружкою. Для того, щоб сирники добре тримали форму, потрібно вибирати жирний сир і бажано перетерти його через сито.
Кулінарка поділилася в Instagram рецептом дуже смачних та вдалих сирників із сиру та рікотти.
Інгредієнти:
- 100 г сиру в брикеті
- 100 р. Рікотти
- 1 жовток
- цукрозамінник/цукор
- 2 ст. манки/1-2 ст.л. для присипки
- ванілін/ванільний цукор
Спосіб приготування:
1. Змішайте два види сиру, жовток, цукор, ванільний цукор та манку, перемішайте.
2. Присипте дошку манкою, викладіть сирну суміш і руками сформуйте ковбаску і розділіть на рівні частини. Обвалюйте в манці і формуємо сирники. Щоб краще смажилися, поставте їх у морозильну камеру хоча б на 30 хвилин.
3. Смажте сирники на добре розігрітій сковороді. По 3-4 хвилини з кожного боку наа середньому вогні під кришкою.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Сирники з родзинками та манкою
- Сирники з знежиреного сиру
- Сирники у медово-сметанному соусі