Кабачки – це ідеальний овоч для консервування. І окрім традиційного методу заготівлі на зиму шматочків сирими, можна, попередньо, овоч посмажити. Смак вийде дуже насиченим.
Ідея приготування смажених кабачків на зиму опублікована на сторінці кулінарки Ольги Рябенко (olga riabenko) в Instagram. Обов'язково додайте багато зелені.
Інгредієнти:
- кабачки – 1,4 кг. (3 шт. великих)
- часник – 50 г
- петрушка – 1 пучок
- сіль – 1.5 ч.л.
- оцет яблучний – 1 ст.л. на банку
- олія – 60 мл.
Спосіб приготування:
1. Кабачки нарізати на кружечки.
2. Полити олією.
3. Обсмажити з обох боків до золотавого кольору. Швидше буде смажити одночасно на двох сковорідках.
4. Змішати подрібнену петрушку та часник з сіллю.
5. В банки викласти шарами зелень з кабачками.
6. В кожну банку додати 1 ст.л оцту та олії.
7. Накрити кришками і поставити в каструлю, застелену рушником.
8. Влити воду та стерилізувати з моменту кипіння 15-20 хвилин.
9, Дістати обережно банки та щільно закрити.
10. Перевернути та накрити.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Пряні мариновані кабачки
- Мариновані кабачки з петрушкою і кетчупом
- Кабачки в клярі