Так кабачки ви ще не закривали: що потрібно зробити перед консервуванням
Так кабачки ви ще не закривали: що потрібно зробити перед консервуванням

Так кабачки ви ще не закривали: що потрібно зробити перед консервуванням

Кабачки – це ідеальний овоч для консервування. І окрім традиційного методу заготівлі на зиму шматочків сирими, можна, попередньо, овоч посмажити. Смак вийде дуже насиченим.

Ідея приготування смажених кабачків на зиму опублікована на сторінці кулінарки Ольги Рябенко (olga riabenko) в Instagram. Обов'язково додайте багато зелені.

Так кабачки ви ще не закривали: що потрібно зробити перед консервуванням

Інгредієнти:

  • кабачки – 1,4 кг. (3 шт. великих)
  • часник – 50 г
  • петрушка – 1 пучок
  • сіль – 1.5 ч.л.
  • оцет яблучний – 1 ст.л. на банку
  • олія – 60 мл.

Спосіб приготування:

Так кабачки ви ще не закривали: що потрібно зробити перед консервуванням

1. Кабачки нарізати на кружечки.

2. Полити олією.

Так кабачки ви ще не закривали: що потрібно зробити перед консервуванням

3. Обсмажити з обох боків до золотавого кольору. Швидше буде смажити одночасно на двох сковорідках.

4. Змішати подрібнену петрушку та часник з сіллю.

Так кабачки ви ще не закривали: що потрібно зробити перед консервуванням

5. В банки викласти шарами зелень з кабачками.

6. В кожну банку додати 1 ст.л оцту та олії.

Так кабачки ви ще не закривали: що потрібно зробити перед консервуванням

7. Накрити кришками і поставити в каструлю, застелену рушником.

8. Влити воду та стерилізувати з моменту кипіння 15-20 хвилин.

Так кабачки ви ще не закривали: що потрібно зробити перед консервуванням

9, Дістати обережно банки та щільно закрити.

10. Перевернути та накрити.

Так кабачки ви ще не закривали: що потрібно зробити перед консервуванням

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Пряні мариновані кабачки
  • Мариновані кабачки з петрушкою і кетчупом
  • Кабачки в клярі
Джерело матеріала
loader