/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F6fe3edebb894f017fec9e04a960397e1.jpg)
Так кабачки ви ще не закривали: що потрібно зробити перед консервуванням
Кабачки – це ідеальний овоч для консервування. І окрім традиційного методу заготівлі на зиму шматочків сирими, можна, попередньо, овоч посмажити. Смак вийде дуже насиченим.
Ідея приготування смажених кабачків на зиму опублікована на сторінці кулінарки Ольги Рябенко (olga riabenko) в Instagram. Обов'язково додайте багато зелені.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F4c82b49f4cec0e39950b7b8fe00c922a.png)
Інгредієнти:
- кабачки – 1,4 кг. (3 шт. великих)
- часник – 50 г
- петрушка – 1 пучок
- сіль – 1.5 ч.л.
- оцет яблучний – 1 ст.л. на банку
- олія – 60 мл.
Спосіб приготування:
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F614fba6af6a9ea686a1d158faaf4c89f.png)
1. Кабачки нарізати на кружечки.
2. Полити олією.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F4fed6db51d4ca726f4864e3e2f62f1db.png)
3. Обсмажити з обох боків до золотавого кольору. Швидше буде смажити одночасно на двох сковорідках.
4. Змішати подрібнену петрушку та часник з сіллю.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F05a8eb8fe6877fd9f5585c935b02c855.png)
5. В банки викласти шарами зелень з кабачками.
6. В кожну банку додати 1 ст.л оцту та олії.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F832d3b8e5725f36c60f47155812bf524.png)
7. Накрити кришками і поставити в каструлю, застелену рушником.
8. Влити воду та стерилізувати з моменту кипіння 15-20 хвилин.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fd30d6ab8f93208c97391526e976ed6e9.png)
9, Дістати обережно банки та щільно закрити.
10. Перевернути та накрити.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fe851c8dce8f8c0fd3bb8822d3010fa56.png)
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Пряні мариновані кабачки
- Мариновані кабачки з петрушкою і кетчупом
- Кабачки в клярі

