Ідеально м'який, ніжний шоколадно-ванільний кекс, який підкорить усіх своїм смаком та красою, можна зробити навіть на свято, розповідає в Інстаграмі кулінар та фудблогер «Anny cooking».
Інгредієнти:
- 3 яйця
- 150 г цукру + щіпка солі
- 120 мл молока
- 125 г олії
- 250 г борошна
- 1 ст. крохмалю
- 1 ч. л. розпушувача
- 3 ст. какао + 3 ст. молока
- 1 ч.л. ванільний цукор
Приготування:
Підготуйте форму і змастіть олією та застелите пергаментом. Збийте яйця з щіпкою солі та цукром на високій швидкості міксера до пишної піни (приблизно 5 хвилин). Додайте молоко та олію, добре перемішайте. В окремій мисці змішайте борошно, крохмаль та розпушувач.
Поступово просіюйте борошно в яєчну суміш, збиваючи на мінімальній швидкості міксера, поки тісто не стане однорідним. Розділіть тісто на дві частини: в одну додайте какао, змішане з молоком, в іншу - ванільний цукор.
У підготовлену форму викладайте по черзі ложки тіста, чергуючи світлу та темну частини, щоб створити мармуровий візерунок. За допомогою шпажки чи вилки зробіть візерунок на поверхні тіста, трохи перемішуючи його.
Випікайте в розігрітій духовці до 180°C 50 хвилин. Перевірте готовність шпажкою: якщо вона виходить сухою, кекс готовий. Якщо ні, допекте ще кілька хвилин.
Останні новини України:
Рецепт легкого пирога на йогурті від переможниці "Мастер Шеф": дуже просто та смачно.
Замість котлет: рецепт картопляних дерунів із куркою.
Смачно, як у ресторані: рецепт популярного італійського салату з помідорів.