Підрізав джип з озброєними людьми, – Маркевич розповів, як Суркіси повернули Гусіна в Динамо
Підрізав джип з озброєними людьми, – Маркевич розповів, як Суркіси повернули Гусіна в Динамо

Підрізав джип з озброєними людьми, – Маркевич розповів, як Суркіси повернули Гусіна в Динамо

Колишній тренер Карпат Мирон Маркевич пригадав історію, як у середині 1990-х намагався повернути Андрія Гусіна до Львова. Про це він розповів під час інтерв'ю Українському футболу.

Детектив у стилі 90-х від Маркевича

Саме Мирон Богданович відкрив Андрія Гусіна для великого футболу. Влітку 1992 року Маркевич запросив Гусіна до Карпат, де він вперше заявив про себе на всю Україну.

Згодом перспективного форварда, який у 1993 році дебютував за збірну України, запросили до київського Динамо. Однак у столичному клубі Андрій програвав конкуренцію тодішнім форвардам киян і переважно грав за Динамо-2. У сезоні 1995/96 Гусін на умовах оренди успішно виступав за київський ЦСКА-Борисфен.

У цей час Маркевич знову очолив Карпати та спробував повернути свого вихованця. Однак на заваді стали брати Суркіси, які застосували "силові методи".

Нас по дорозі з Києва до Львова підрізав джип, вийшли люди з автоматами та забрали Гусіна до себе в авто. У підсумку далі Лобановський побачив у ньому опорного хава, а сам Андрій з часом став одним з найкращих гравців в історії українського футболу,
– розповів Маркевич.

Зазначимо, що на той момент в Андрія був контракт з Динамо, а тому залишається лише здогадуватися, як Мирон Маркевич збирався заявити Гусіна за Карпати.

Легенда українського футболу

  • Наприкінці 1996 року київське Динамо очолив легендарний Валерій Лобановський. Він знайшов для Гусіна нове місце на полі – зробив з форварда опорного півзахисника. На цій позиції Андрій на довгі роки став незамінним гравцем Динамо та збірної України.
  • Разом з Динамо Гусін сім разів ставав чемпіоном України, виграв чотири Кубки України, один Суперкубок та був півфіналістом Ліги чемпіонів.
  • У складі збірної України виходив до чвертьфіналу чемпіонату світу-2006.
  • 17 вересня 2014 року 41-річний Андрій Гусін трагічно загинув. Він розбився на мотоциклі на автодромі "Чайка" під Києвом.
Теги за темою
футбол Динамо
Джерело матеріала
loader
loader