Понад 10 тисяч українських дітей-сиріт знайшли нові родини за допомогою Фонду Ріната Ахметова
Понад 10 тисяч українських дітей-сиріт знайшли нові родини за допомогою Фонду Ріната Ахметова

Понад 10 тисяч українських дітей-сиріт знайшли нові родини за допомогою Фонду Ріната Ахметова

17 вересня Україна відзначає День усиновлення. Це свято було встановлено у 2008 році, щоб наголосити на важливості забезпечення права кожної дитини на виховання в сім’ї, а також задля підтримки та розвитку національного усиновлення. Вже 10 679 дітей-сиріт знайшли нові родини завдяки діяльності благодійної програми "Рінат Ахметов – Дітям" та проєкту з національного усиновлення "Сирітству – ні!". 

З 2007 року Фонд активно працює над профілактикою сирітства, зробивши за цей час значний внесок у популяризацію сімейних форм виховання дітей-сиріт і дітей, які залишилися без піклування батьків, і ставши лідером національного усиновлення в Україні. 

Наразі на сайті Фонду опубліковано 3297 анкет дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Вони доступні за посиланням.

Після початку повномасштабної війни оновлювати анкети сиріт стало неможливо. Але команда програми "Сирітству – ні!" попри виклики та перешкоди однією з перших у країні відновила роботу зі створення відеоанкет для дітей. Задля цього команда вирушала у спеціальні експедиції до інтернатних установ у різні області України.

В рамках програми "Усиновлення та розвиток сімейних форм виховання" у період за 2022-2024 роки онлайн-тренінги та онлайн-зустрічі для майбутніх усиновлювачів, батьків-вихователів, опікунів, прийомних батьків, патронатних вихователів та фахівців соціальної сфери, організовані Фондом Ріната Ахметова, відвідали 5527 учасників. 

У 2023 році програма "Рінат Ахметов Дітям. Сирітству – ні!" створила інформаційний довідник для майбутніх батьків "Кроки до дитини", який містить покрокове роз’яснення кожної з форм влаштування дитини: усиновлення, опіка, прийомна сім’я, дитячий будинок сімейного типу, патронатна сім’я. 500 друкованих екземплярів довідника було передано у всі обласні служби у справах дітей.

Програмою "Рінат Ахметов Дітям. Сирітству – ні!" створено серію відеороликів "Кроки до дитини". Відеогайд містить ключову інформацію щодо влаштування дитини у сім’ю або в дитячий будинок сімейного типу, а також досвід усиновлення зіркового подружжя Тімура та Інни Мірошниченків. Гайд вже переглянуто понад пів мільйона разів. Ви знайдете його за посиланням.

Загалом за програмою "Рінат Ахметов – Дітям" різнобічну підтримку отримали понад 5 мільйонів дітей України. Зокрема, це медикаменти, продуктові набори, слухові апарати, психологічна та фізична реабілітація, новорічні свята, можливість відпочивати, розвиватися, здійснювати мрії. Більше за посиланням.

Джерело матеріала
loader
loader