Дев'ять регіонів України ведуть переговори про співпрацю з американськими штатами - ОП
Дев'ять регіонів України ведуть переговори про співпрацю з американськими штатами - ОП

Дев'ять регіонів України ведуть переговори про співпрацю з американськими штатами - ОП

Заступник керівника Офісу Президента Віктор Микита провів нараду щодо посилення співпраці між регіонами України та американськими штатами.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба ОП

«Маємо завдання від Президента Володимира Зеленського щодо запровадження єдиного, комплексного комунікаційного механізму між регіонами України та регіонами інших країн, зокрема штатами США. Ми повинні системно працювати над тим, щоб налагодити ефективну взаємодію», – сказав Микита.

За його словами, зараз дев’ять українських областей ведуть переговори із представниками американських штатів. Зокрема, незабаром буде підписана угода між Запорізькою областю та штатом Пенсильванія.

Дев'ять регіонів України ведуть переговори про співпрацю з американськими штатами - ОП - Фото 1

Як зазначається, нарада відбулася за участю міністра закордонних справ Андрія Сибіги, надзвичайного і повноважного посла України у Сполучених Штатах Америки Оксани Маркарової та очільників обласних військових адміністрацій.

Учасники наради домовилися об’єднати зусилля та створити майданчик для безпосередніх контактів між очільниками ОВА, МЗС та Посольством України у США. Співпраця охоплюватиме культуру, освіту, охорону здоров’я, соціальну та гуманітарну сфери. Окремо буде передбачена взаємодія між університетами, лікарнями, закладами культури, спортивними школами та реабілітаційними центрами.

Загалом підписані вже чотири меморандуми: між Київщиною та штатом Вашингтон, між Київщиною та штатом Юта, між Житомирщиною та штатом Індіана, між Чернігівщиною та штатом Міннесота.

Як повідомлялося, керівник Офісу Президента Андрій Єрмак закликав представників місцевої влади активніше шукати міжнародних партнерів.

Фото: ОП

Теги за темою
Україна США Офіс Президента
Джерело матеріала
loader
loader