Сосиски в тісті – це один з найпопулярніших видів випічки, добре знайомий всім з дитинства. Ця страва дуже легка у приготуванні та чудово пасує як до сніданку, так і до перекусу.
Як приготувати сосиски в тісті так, щоб тісто було повітряним, а начинка не випадала, точно знає фудблогерка Юлія Сенич. В Instagram вона також розповіла, як зробити їх неймовірно красивими.
Інгредієнти
- Молоко – 150 мл
- Вода – 100 мл
- Борошно – 400 гр
- Сухі дріжджі – 7 гр (або вологі – 21 гр)
- Цукор – 3 ч.л.
- Сіль – ½ ч.л.
- Олія – 50 мл
- Сосиски – 12-15 шт
Спосіб приготування
1. До ледь теплого молока додаємо цукор та дріжджі. Просіюємо 4-5 ст.л. борошна від загальної маси та залишаємо в теплому місці на 15-20хв.
2. Вливаємо олію, додаємо сіль і просіюємо залишок борошна. Замішуємо мʼяке і приємне в роботі тісто.
3. Залишаємо тісто підходити в теплому місці на 1-1,5 години.
4. Тісто обминаємо, ділимо на частини ~ 15шт і залишаємо під рушником.
5. Кожен шматочок тіста розкочуємо в ковбаску і обмотуємо сосиски.
6. Викладаємо на деко, застелене пергаментом, і залишаємо на 15хв під рушником підходити.
7. Змащуємо жовтком, посипаємо кунжутом та відправляємо випікатись в розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин.
На OBOZ.UA є багато рецептів із використанням сосисок:
- Омлет з сосисками
- Суп з сосисками
- Тушкована капуста з сосисками