Лікарі назвали сім продуктів, які допоможуть швидко відновити печінку
Лікарі назвали сім продуктів, які допоможуть швидко відновити печінку

Лікарі назвали сім продуктів, які допоможуть швидко відновити печінку

Лікарі називають печінку мовчазним органом, бо вона може не виявляти симптомів хвороби до останнього, навіть якщо в ній відбуваються незворотні процеси. Саме тому медики рекомендують включити до свого щоденного раціону ці сім продуктів, щоб не мати жодних проблем із печінкою. Про це повідомляє ТСН, пише agronews.ua.

Капуста здатна нівелювати вплив токсинів на печінку. Її обов’язково треба їсти усім, хто має проблеми з цим органом, а також тим людям, які зловживають алкогольними напоями. Якщо регулярно їсти капусту, також знизиться вага, покращиться стан шкіри, волосся та нігтів.

Селера. Через вміст ефірних олій овоч здатен запобігати ожирінню печінки. Також селеру треба їсти усім, хто хоче мати гарну фігуру, здорову серцево-судинну систему та міцні нерви.

Оливкова олія багата на поліненасичені жирні кислоти, які здатні відновлювати не лише печінку, а й запобігати багатьом захворюванням – на рак, деменцію, остеопороз тощо. Також вживання оливкової олії допоможе омолодитися, відновити еластичність шкіри та волосся. Недарма всі відомі виробники косметичних засобів обов’язково включають її до складу своєї продукції.

Куркума стимулює вироблення жовчі, покращує роботу печінки та щитоподібної залози. А ще спеція захищає від вірусних захворювань і допомагає швидко та безпечно схуднути.

Кефір здатен покращувати обмін речовин, що безпосередньо впливає на роботу печінки, зменшуючи навантаження на орган. Молочний продукт містить у своєму складі сполуки, які мають сечогінний та жовчогінний ефект, тому допомагає печінці виводити токсини й інші небезпечні речовини з організму.

Ягоди. Лікарі рекомендують обов’язково включити до свого щоденного раціону чорницю, малину чи журавлину. Ці ягоди через вміст антиоксидантів захищатимуть печінку від ураження токсинами. Їх можна їсти свіжими, замороженими, у вигляді варення — вони мають однаково корисні властивості.

Цикорій. Напій з цикорію допоможе знизити рівень холестерину у тканині печінки, що врятує орган від ожиріння та налагодить його правильне функціонування.



Перегляди: 0
Теги за темою
Здоров'я продукти
Джерело матеріала
loader
loader