Оладки – це один з найулюбленіших варіантів сніданку, які готували нам мами в дитинстві. Вони подаються зі сметаною, улюбленим варенням, сиропом, або ж просто поливаються розтопленим вершковим маслом.
Але, якщо спитати в мами точний рецепт приготування, скоріше за все, ви почуєте відповідь, що все готується "на око". Саме через це багато рецептів із часом втрачаються на відходять у небуття. Фудблогерці Олені Кудрявцевій вдалося зберегти та записати той самий "мамин" рецепт оладок, яким вона поділилась в Instagram. Вони завжди виходять пишні та дуже смачні.
Інгредієнти
- Яйця – 1 шт
- Цукор – 40 гр
- Сіль – дрібка
- Кефір – 300 мл
- Борошно – 280 гр
- Сода – 1 ч.л.
Спосіб приготування
1.У глибокій ємності змішуємо всі інгредієнти. Порядок додавання той самий, що вказаний у списку інгредієнтів. Важливо, щоб кефір був кімнатної температури. Після додавання кожного наступного інгредієнту масу слід ретельно перемішувати.
2. Набираємо тісто ложкою та викладаємо на пательню з олією.
3. Обсмажуємо з обох сторін до золотавості, але враховуємо, що тісто достатньо туге і повинно пропектися всередині.
На OBOZ.UA є й інші рецепти оладок:
- Оладки на воді
- Оладки на кефірі
- Оладки з кабачків