Поки сезон ще не закінчився: як приготувати фаршировані кабачки
Поки сезон ще не закінчився: як приготувати фаршировані кабачки

Поки сезон ще не закінчився: як приготувати фаршировані кабачки

Фарширувати молоді кабачки можна чим завгодно. Але найкраще виходить із м'ясним фаршем.

Кабачки — дуже універсальний овоч. Приготувати його можна по-всякому, навіть додати в суп. Але найкраще виходить, якщо нафарширувати їх курячим м'ясом і овочами, а потім запекти в духовці, як радять автори рецепта.

Фаршировані кабачки з куркою

Інгредієнти:

  • невеликі молоді кабачки — 4 шт;
  • курячий фарш — 400 г;
  • два помідори;
  • одна морквина;
  • одне яйце;
  • рослинна олія — 2 ст. л.;
  • манка — 2 ст. л.;
  • два зубчики часнику;
  • хмелі-сунелі, сіль, свіжомелений чорний перець.

Розігрійте духовку до 160 °С. Застеліть форму для запікання папером для випічки. Кабачки розріжте уздовж. Дістаньте м'якоть, залишивши стінки завтовшки 1 см.

М'якоть кабачків дрібно наріжте, моркву натріть на тертці, часник пропустіть через прес.

Обсмажте подрібнену м'якоть кабачків разом із морквою на середньому вогні в невеликій кількості рослинної олії, 5-7 хвилин. Додайте часник, перемішайте і перекладіть у миску.

Вбийте в миску яйце, додайте курячий фарш і манку. Приправте сіллю, перцем і хмелі-сунелі, ретельно перемішайте.

Наріжте помідори кружальцями, розкладіть на деку та посоліть. Нафаршируйте човники з кабачків начинкою, викладіть на помідори та запікайте в духовці приблизно 25-30 хвилин. Подавайте з соусом за смаком.

Читайте також:

Хачапурі для тих, хто худне: простий рецепт смачної та легкої страви

Коржик із кабачків: як приготувати смачну закуску із сезонних овочів

Смажені рулетики з кабачків: рецепт найсмачнішої закуски

Джерело матеріала
loader
loader