Саме кабачки можна дуже смачно закрити на зиму, не витрачаючи багато коштів та часу. Маринад для таких овочів дуже простий – всього з чотирьох інгредієнтів. Готові овочі можна використовувати замість салату до святкового столу.
Ідея приготування соковитих маринованих кабачків на зиму опублікована на сторінці фудблогерки з ніком gotyemo sami в Instagram. Для пряності додайте часник, спеції, а також листя хрону.
Інгредієнти для маринаду:
- вода – 1 л.
- оцет – 180 г
- цукор – 1 склянка (250 мл.)
- сіль – 2 ст.л.
Спосіб приготування:
1. Для маринаду змішати воду, цукор і сіль.
2. Закип'ятити, додати оцет, зняти з вогню.
3. На дно банки покласти листя хрону, цвіт кропу, 1 зубчик часнику, по декілька горошин духмяного та чорного перцю,а також улюблені спеції, які ви звикли додавати до консервації.
4. Викладаємо порізані кружечками кабачки.
5. Залити маринадом.
6. Стерилізувати 15-20 хвилин після закипання води в каструлі.
7. Банки закатати.
8. Обгорнути в покривало до охолодження. поки банки не схолонуть.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Пряні мариновані кабачки
- Мариновані кабачки з петрушкою і кетчупом
- Кабачки в клярі