Пряні, соковиті та не розмокають у банці: як смачно закрити кабачки на зиму
Пряні, соковиті та не розмокають у банці: як смачно закрити кабачки на зиму

Пряні, соковиті та не розмокають у банці: як смачно закрити кабачки на зиму

Саме кабачки можна дуже смачно закрити на зиму, не витрачаючи багато коштів та часу. Маринад для таких овочів дуже простий – всього з чотирьох інгредієнтів. Готові овочі можна використовувати замість салату до святкового столу.

Ідея приготування соковитих маринованих кабачків на зиму опублікована на сторінці фудблогерки з ніком gotyemo sami в Instagram. Для пряності додайте часник, спеції, а також листя хрону.

Пряні, соковиті та не розмокають у банці: як смачно закрити кабачки на зиму

Інгредієнти для маринаду:

  • вода – 1 л.
  • оцет – 180 г
  • цукор – 1 склянка (250 мл.)
  • сіль – 2 ст.л.

Спосіб приготування:

1. Для маринаду змішати воду, цукор і сіль.

2. Закип'ятити, додати оцет, зняти з вогню.

Пряні, соковиті та не розмокають у банці: як смачно закрити кабачки на зиму

3. На дно банки покласти листя хрону, цвіт кропу, 1 зубчик часнику, по декілька горошин духмяного та чорного перцю,а також улюблені спеції, які ви звикли додавати до консервації.

4. Викладаємо порізані кружечками кабачки.

Пряні, соковиті та не розмокають у банці: як смачно закрити кабачки на зиму

5. Залити маринадом.

6. Стерилізувати 15-20 хвилин після закипання води в каструлі.

Пряні, соковиті та не розмокають у банці: як смачно закрити кабачки на зиму

7. Банки закатати.

8. Обгорнути в покривало до охолодження. поки банки не схолонуть.

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Пряні мариновані кабачки
  • Мариновані кабачки з петрушкою і кетчупом
  • Кабачки в клярі
Джерело матеріала
loader
loader