Зеленський чекає запрошення в НАТО до відходу Байдена, - Le Monde
Зеленський чекає запрошення в НАТО до відходу Байдена, - Le Monde

Зеленський чекає запрошення в НАТО до відходу Байдена, - Le Monde

Президент України Володимир Зеленський сподівається отримати від Байдена запрошення до НАТО до того, як він покине Білий дім.

Як передає "Хвиля", про це йдеться у колонці оглядача Le Monde Сільві Кауфман.

Це частина амбітного плану українського лідера, який презентував Вашингтон.

Кауффманн зазначає, що український президент, сподіваючись прискорити закінчення війни, прагне переконати президента США вжити рішучих заходів та дати Києву можливість розпочати переговори з позиції сили.

За його словами, Зеленський не хоче, щоб йому нав'язували будь-які примусові рішення. Тому він розробив "мирний план" та "план перемоги", які він планує у Вашингтоні представити президенту Джо Байдену. А також двом кандидатам – Дональду Трампу та Камалі Гарріс – та Конгресу.

При цьому обізнане джерело наголосило, що "мирний план" має призвести до відновлення миру. Другий план спрямований на те, щоб зробити Україну сильнішою після досягнення мирної угоди.

"Оскільки Путін не виявляє схильності до реальних переговорів, мета встановлення миру залишається дуже умоглядною. Що Зеленський хоче отримати від Байдена до того, як він залишить Білий дім у січні 2025 року, то це запрошення Україні вступити до НАТО після закінчення війни. Це один із ключових пунктів "плану перемоги", - йдеться у статті.

Проте проблема в тому, що Байден, людина часів холодної війни, зосередилася на ідеї, що членство України в НАТО призведе до Третьої світової війни. У зв'язку з цим його план полягає саме в тому, щоб допомогти Україні помірковано, щоб уникнути ескалації. Раніше Зеленський заявив, що все залежить від рішення Байдена.

Оглядач також звернув увагу на те, що, можливо, його обнадіяла заява радника Білого дому з національної безпеки Джейка Саллівана про те, що президент Байден "повний рішучості використати чотири місяці, щоб поставити Україну в найкраще можливе становище для перемоги".

Нагадаємо, Подоляк назвав умови перемир'я з РФ, на які Україна ніколи не погодиться.

Теги за темою
Володимир Зеленський Джо Байден
Джерело матеріала
loader
loader