Зеленський нагородив 509 захисників України: 142 із них посмертно
Зеленський нагородив 509 захисників України: 142 із них посмертно

Зеленський нагородив 509 захисників України: 142 із них посмертно

Ще 509 українських військових отримали державні нагороди за свою службу та захист незалежності України. На жаль, із них 142 захисника були нагороджені посмертно. 

Відповідний указ №634/2024 президент України Володимир Зеленський підписав у вівторок, 17 вересня. Його було опубліковано на офіційному сайті глави держави. 

У документі вказано, що нагороди нашим захисникам призначені за особисту мужність, виявлену в захисті державного суверенітету й територіальної цілісності України, а також за самовіддане виконання військового обов’язку.

Військовослужбовці отримали ордени Богдана Хмельницького, Данила Галицького, княгині Ольги та "За мужність", медалі "За військову службу Україні", "Захиснику Вітчизни" й "За врятоване життя".

Повний перелік військових, які отримали нагороди, доступний за посиланням.

Також 17 вересня професійне свято відзначали українські рятувальники. Президент України Володимир Зеленський привітав і висловив особливу подяку цим людям, котрі рятують життя, ризикуючи власним.

З нагоди професійного свята він особисто вручив нагороди рятувальникам та сім'ям тих, хто загинув під час ліквідації наслідків російських атак. 

Як повідомляв OBOZ.UA, президент Володимир Зеленський 20 серпня відвідав госпіталь у Кропивницькому. Він відзначив воїнів, які лікувалися після поранень, державними нагородами.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader