Адвокат пояснив, чи можна фотографувати та знімати на відео дії ТЦК
Адвокат пояснив, чи можна фотографувати та знімати на відео дії ТЦК

Адвокат пояснив, чи можна фотографувати та знімати на відео дії ТЦК

Та чи можна знімати незаконні дії працівників ТЦК, пояснив адвокат Роман Сімутін у своєму телеграм-каналі.

Чи можна знімати на відео працівників ТЦК

Адвокат зазначив, що факт здійснення незаконного затримання та протиправність дій працівників ТЦК у суді може бути доведений лише доказами.

Фото та відеофіксація може довести незаконність дій ТЦК. Мало того, чинне законодавство визначає фото та відеозйомку як належні докази у справі та дозволяє здійснювати фото та відеозйомку події,
– розповів Роман Сімутін.

Правозахисник наголосив, що знімати працівників ТЦК можна. Однак, є важлива умова.

За умови, що поруч немає дислокацій та переміщень військових, а також відсутні військові та режимні об'єкти, що можуть попасти на камеру. У законах немає заборони на зйомку співробітників ТЦК або поліцейського. А на фразу: "Я забороняю мене знімати", краще запитайте чим це заборонено,
– зазначив Сімутін.

Додав, що такого закону чи постанови немає. Окрім того, відповідно до статті 307 Цивільного кодексу, зйомка у громадських місцях дозволена.

"Працівники ТЦК та поліцейські є посадовими особами органу державної влади, а тому згідно з рішенням Конституційного Суду від 20 січня 2012 року № 1/9-2012 на них, як на представників влади, не розповсюджується заборона на зйомку фізичної особи без її згоди", – підкреслив адвокат.

Джерело матеріала
loader
loader