Економіст пояснив, чим для Росії обернеться збільшення окупаційної армії
Економіст пояснив, чим для Росії обернеться збільшення окупаційної армії

Економіст пояснив, чим для Росії обернеться збільшення окупаційної армії

Додаткові військові витрати виростуть ще 5 – 10%. Це 24 Каналу зауважив економіст Максим Блант.

"З'явився путінський указ про те, що чисельність збройних сил зросте ще на 180 тисяч з 1 грудня. Це додаткові військові витрати. Вони виростуть ще мінімум на 5%, а то й на всі 10%. Цих всіх людей висмикнуть з цивільного сектору, не з ВПК", – сказав він.

Зверніть увагу! Уперше з грудня 2023 року Владімір Путін видав указ про встановлення штатної чисельності збройних сил Росії у кількості 2 389 130 осіб, зокрема, 1,5 мільйона військовослужбовців. Цей документ набирає чинності з 1 грудня 2024 року.

ВПК та війна "з'їдять" економіку Росії

Максим Блант зазначив, що кількість російської армії у Росії будуть збільшувати за допомогою мобілізації, підвищених виплат. Зараз лише за укладання контракту у понад 10 регіонах дають від мільйона та вище. У Москві – понад 2 мільйони, у Санкт-Петербурзі – майже 2 мільйони.

Напевно, вже пів року перед Росією більш чітким стає варіант так званої стагфляції. Це коли економіка перебуває або у депресії, або падає, а ціни продовжують рости. Це рівно той випадок, коли ціни розганяються бюджетними вливаннями у війну,
– пояснив він.

Це не означає, що окупанти одразу наберуть 180 тисяч людей. Практично одразу міністерство оборони Росії отримає гроші на їхнє утримання. Це буде поглиблювати інфляцію у країні-агресорці. Далі російська економіка може рухатися лише вниз.

"Попри те, що війна триває вже не перший рік, у цьому році витрати все одно йдуть значно швидше, ніж загальний бюджет. Тому частка ВПК продовжує рости. Рано чи пізно цей ВПК і війна "з’їдять" всю російську економіку. До цього все йде", – підкреслив економіст.

Теги за темою
Росія Володимир Путін
Джерело матеріала
loader
loader