Інтимне омолодження: гінекологиня попередила про ризики та ускладнення популярних процедур
Інтимне омолодження: гінекологиня попередила про ризики та ускладнення популярних процедур

Інтимне омолодження: гінекологиня попередила про ризики та ускладнення популярних процедур

Про це розповіла лікарка-гінекологиня Оксана Негрич у своєму блозі.

Що таке інтимне омолодження

"Маніпуляції з метою інтимного омолодження проводяться, щоб зробити вульву більш симетричною. Будьмо відвертими: максимально схожою на вульву дівчат препубертатного віку". Або змінити піхву так, щоб проникнення в неї було "тіснішим" і "приємнішим", – зазначила гінекологиня.

Однак, лікарка наголосила, що існує принципова різниця між реконструктивними та косметичними вульвавагінальними процедурами. Адже, для покращення функціонування іноді справді показані різні втручання, в тому числі оперативні.

Зокрема, Оксана Негрич перераувала можливі покази до реконструктивних процедур: лікування нетримання сечі, опущення органів малого таза, наслідків пологових травм (не всім).

Небезпечні тенденції

Втім, на думку гінекологині, наразі, вона бачить небезпечну тендецію реклами різних медичних послуг" з начебто безневинною метою" зробити секс кращим, жінку впевненішою в собі і красивішою.

Здавалося б, нічого страшного. На практиці – все більше жінок починають хвилюватися з приводу своєї нормальності і шукають проблеми там, де їх насправді нема,
– наголосила Оксана Негрич.

Чи безпечні подібні маніпуляції

Лікарка також підкріпила свої спостереження фактами: більшість подібних процедур не пройшли якісних клінічних досліджень і не мають показів та сертифікації для застосування саме в гінекології.

Ба більше, хірургічні втручання – це також завжди ризики ускладнень.

"Та погодьтеся одна справа вдаватися до цих ризиків через об'єктивну проблему, інша – через вплив медіа, критику партнера чи ще гірше лікаря", – додала Негрич.

Можливі ускладнення:

  • опіки, рубцеві зміни,
  • інфекційні ускладнення,
  • постійне відчуття подразнення,
  • біль під час проникнення,
  • вульводинія,
  • зміна сексуальних відчуттів.

"Зовнішній вигляд НЕ дорівнює функція, не існує поняття "стара" вульва, тому варто зважувати наскільки бажання змінювати себе – реально внутрішнє прагнення, а не навʼязаний комплекс. Існує величезна кількість варіантів як можуть виглядати статеві органи в абсолютній нормі в здорових жінок", – зауважила гінекологиня.

Також вигляд статевих органів в нормі змінюється з віком, після пологів, в міру зміни ваги. І переди тим, як зважуватись на різні маніпуляції слід упевнитись в їх доцільності. Лікарка радить проконсультуватися у декількох спеціалістів і зважте ризики.

Теги за темою
Профілактика захворювань
Джерело матеріала
loader
loader