Картопляно-сирні галушки: як приготувати тісто, щоб не злипалися
Картопляно-сирні галушки: як приготувати тісто, щоб не злипалися

Картопляно-сирні галушки: як приготувати тісто, щоб не злипалися

Галушки – це традиційна українська основна страва, що закохала в себе не один мільйон людей. Спробувавши лише раз, у вас виникне бажання робити це знову і знову.

А для того, щоб постійно насолоджуватись цією стравою, її слід вміти правильно готувати. Для цього на допомогу прийде рецепт картопляно-сирних галушок від фудблогерки з ніком cook_julija_simonchuk, який вона представила в Instagram.

Картопляно-сирні галушки: як приготувати тісто, щоб не злипалися

Інгредієнти

  • Картопля – 800 гр
  • Кисломолочний сир – 450-500 гр
  • Яйця – 2 шт
  • Борошно – 250 гр
  • Сіль – за смаком
  • Перець – за смаком
  • Сало\бочок – для засмажки
  • Зелена цибуля – для подачі

Спосіб приготування

1. Картоплю відварити в мундирі, очистити і потерти на мілку тертку.

2. Додати сир, яйця, сіль, перець. Перемішати тісто до однорідності.

Картопляно-сирні галушки: як приготувати тісто, щоб не злипалися

3. Поступово додаємо просіяне борошно. Вимішуємо.

4. Відриваємо шмат тіста, формуємо ковбаску.

5. Розрізаємо ковбаску на шматки і формуємо з них кульки.

Картопляно-сирні галушки: як приготувати тісто, щоб не злипалися

6. Робимо заглиблення пальцем та відправляємо у підсолений окріп варитись протягом 1-2 хвилин.

7. Додаємо вершкове масло, присипаємо шкварками та зеленою цибулею.

На OBOZ.UA є й інші рецепти галушок:

  • Галушки на пару
  • Галушки по-шведськи
  • Галушки по-німецьки
Джерело матеріала
loader
loader