На Донеччині, крім прифронтових громад, почали сіяти озимину
На Донеччині, крім прифронтових громад, почали сіяти озимину

На Донеччині, крім прифронтових громад, почали сіяти озимину

На Донеччині почали сівбу озимих зернових культур, але не у прифронтових громадах - там аграрії чекатимуть весняної посівної.

Про це на онлайн-брифінгу заявила заступниця директора департаменту агропромислового комплексу і земельних ресурсів Донецької ОВА Олена Рибакова, передає кореспондент Укрінформу.

«Починається кампанія із сівби озимих культур, але аграрії прифронтових громад, де фронт, на жаль, рухається в наш бік, не планують сіяти восени <...> Вони будуть чекати на весняну посівну, і ті площі, якщо буде дозволяти ситуація на фронті, засіють уже ярими культурами», - сказала Рибакова.

У департаменті кореспонденту Укрінформу уточнили, що цієї осені на Донеччині заплановано посіяти озимі культури на зерно на площі 65,2 тис. га. З них озимою пшеницею мають засіяти 63 тис. га, озимим житом - 0,2 тис. га, озимим ячменем - 2 тис. га. Станом на 17 вересня озиму пшеницю посіяли на 2,41 тис. га (3,8% від запланованих площ), озимі жито та ячмінь в області ще не сіяли.

Як повідомлялося, у 2021 році на Донеччині засівали 1,41 млн га земель. У рік повномасштабного вторгнення площі посівів скоротилися до 406 тис. га, у 2023 році - до 364 тис. га. Станом на зараз ворог окупував майже 60% території області. Фронт активізувався, особливо на Покровському напрямку.

Фото ілюстративне

Джерело матеріала
loader