![Чому домашні голубці виходять несмачними: не допускайте цих помилок під час приготування](https://thumbor.my.ua/9_0L9Taz2ClNxw6ss6q7YCRv5WM=/800x400/smart/filters:format(webp)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F498c1e9bfdca97ea64d1830942a87f29.jpg)
Чому домашні голубці виходять несмачними: не допускайте цих помилок під час приготування
Домашні голубці з м'ясом – це страва, яку можна зустріти на кожному родинному застіллі. Але навіть досвідчені господині часто допускають помилки, які можуть зіпсувати вироби. Це стосується і обробки капусти, і приготування начинки.
Редакція FoodOboz розповість, на що потрібно звернути особливу увагу під час приготування голубців. Якщо скористатись наступними порадами – вам вдасться зробити дійсно смачну страву.
![Чому домашні голубці виходять несмачними: не допускайте цих помилок під час приготування](https://thumbor.my.ua/QVk3amIybjRfZvOt_gjNLF_kLCg=/600x/smart/filters:format(webp)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F077ff8d64740862e7e1ce26b59893cd6.jpg)
Не намагайтесь знімати листя з сирої капусти
Щоб листя капусти були еластичними та добре загортались – їх обов'язково потрібно пропарити. Для цього спочатку потрібно зняти декілька верхніх шарів з сирого овочу, щоб залишилась білосніжна поверхня без пошкоджень. Далі відрізати верх. Потім просто опустіть качан в окріп за допомогою виделки на 2-3 хвилини. Якщо капуста вже не молода – може знадобитись трохи більше часу. Після цього листя дуже легко знімається, потрібно лише зрізати затверділі кінчики.
![Чому домашні голубці виходять несмачними: не допускайте цих помилок під час приготування](https://thumbor.my.ua/3cK2sNnkpJAN9eVTRzrp0bImX0Y=/600x/smart/filters:format(webp)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F06710d09dbaaef0b64642236a5f3fc1e.jpg)
Не обирайте курячий або яловичий фарш для начинки
Начинка в голубцях обов'язково повинна бути соковитою. Тому дієтичний фарш, такий як курячий або яловичий, точно не підходить для такої страви. Найкраще взяти саме свинину і поєднати її з качкою або бараниною.
![Чому домашні голубці виходять несмачними: не допускайте цих помилок під час приготування](https://thumbor.my.ua/By71sFU6KMr99gLq-_X1mQYufBQ=/600x/smart/filters:format(webp)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F44b7d4573eccfd54ba71e90a7f3360c0.jpg)
Не кладіть сирий рис
Сирий рис під час приготування голубців забере багато вологи, і вироби вийдуть дуже сухими. Тому перед тим, як класти крупу в начинку, обов'язково її відваріть. При цьому, додавати крупу у фарш можна лише в охолодженому вигляді.
![Чому домашні голубці виходять несмачними: не допускайте цих помилок під час приготування](https://thumbor.my.ua/98sc31afPZdHWAZbt87BBuwJ9Hk=/600x/smart/filters:format(webp)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F63fcd027147dbb78feb67e44d197e564.jpg)
Не забувайте про засмажку
Якщо ви хочете приготувати голубці максимально швидко – вироби точно не вийдуть смачними. Одна з найважливіших умов вдалого результату – це тушкування голубців на слабкому вогні. Вони чудово просочуються соусом, виходять м'якими та дуже ніжними.
![Чому домашні голубці виходять несмачними: не допускайте цих помилок під час приготування](https://thumbor.my.ua/iHl8GGeadfbVhN2IkS9eXBRzHDs=/600x/smart/filters:format(webp)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F59df9c599ed9c6940cadae454fb29a0d.jpg)
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Голубці з пекінської капусти
- Ліниві голубці в соусі
- Голубці з молодої капусти
![loader](/files/images/preloader.gif)
![loader](/files/images/preloader.gif)