"Не могла не знати": РФ свідомо вдарила по пансіонату у Сумах, — Зеленський
"Не могла не знати": РФ свідомо вдарила по пансіонату у Сумах, — Зеленський

"Не могла не знати": РФ свідомо вдарила по пансіонату у Сумах, — Зеленський

На момент влучання у пансіонаті для людей похилого віку перебували понад 200 пацієнтів. 13 осіб отримали поранення різного ступеня тяжкості, одна людина загинула.

19 вересня ЗС РФ вдарили керованими авіабомбами по Сумах, однією з цілей став Сумський геріатричний пансіонат. Атаку у своєму вечірньому зверненні прокоментував президент України Володимир Зеленський.

Він повідомив, що у місті тривають рятувальні роботи після "прильоту" по пансіонату для літніх людей. На момент удару у будівлі перебували майже 300 осіб — понад 200 пацієнтів та 60 працівників.

"Триває евакуація людей і перевіряється, чи є люди під завалами. Відомо вже про поранених, щонайменше одна людина загинула. Мої співчуття. Росія не могла не знати, що цей пансіонат для літніх людей – не військова база, не військовий об’єкт", — підкреслив Зеленський.

Фото з місця подій
Фото: ДСНС

Він зазначив, що лише за сьогодні ЗС РФ запустили по Україні майже 90 КАБів — по містах і позиціях Сил оборони.

"Обов’язково відповімо російській армії на цей терор. Відчутно відповімо", — заявив президент.

Кількість постраждалих зросла

У Сумській обласній військовій адміністрації повідомили, що відомо вже про 13 постраждалих внаслідок удару. Вони отримали травми різного ступеня тяжкості. Також відомо про одного загиблого.

В ОВА підкреслили, що в момент обстрілу у пансіонаті перебував 221 пацієнт, 87 з них — маломобільні.

Фото з місця подій
Фото: ДСНС

Нагадаємо, речник ОТУ "Харків" Віталій Саранцев повідомив, що ЗС РФ мінують дамби на власній території. З його слів, не виключено, що ворог готує провокації проти України.

Президент Росії Володимир Путін заявив, що прагне збільшити виробництво дронів у 10 разів — до приблизно 1,4 мільйона БПЛА за рік.

Теги за темою
Володимир Зеленський Обстріл
Джерело матеріала
loader
loader