Чому "нічого не робити" корисно: експеримент вразив всіх
Чому "нічого не робити" корисно: експеримент вразив всіх

Чому "нічого не робити" корисно: експеримент вразив всіх

У сучасному світі люди прагнуть встигати виконувати десятки завдань протягом дня, навіть не здогадуючись, наскільки це може бути шкідливо.

Мало хто знає, що сповільнений темп життя та відпочинок на постійній основі може набагато краще відобразитися на самопочутті та якості життя, ніж швидкий темп та постійні справи. Як пише BBC, "нічого не робити" буває корисно.

Емма Геннон, авторка книги "Рік нічого", після повного вигорання вирішила взяти цілий рік для відпочинку й відновлення. І результати її експерименту вразили багатьох.

Вона проводила час, спостерігаючи за птахами, ведучи щоденники, дивлячись дитячі шоу, та навіть купаючись у холодній воді. Вона також відмовилася від культури постійного досягнення та продуктивності.

В результаті вона навчилася правильно і без тиску на саму себе використовувати власний час та енергію - головні ресурси, які вкрай важливо берегти кожній людині.

З точки зору здоров'я, що також неодноразово підтверджували неврологи. В стані "нічогонеробіння" мозок все одно зберігає високу активність, що може розвинути творчі здібності, натхнення або допомогти вирішити складне завдання.

Що відомо про BBC?

Брита́нська телерадіомо́вна корпора́ція (англ. British Broadcasting Corporation, абревіатура BBC) — британська компанія суспільного телерадіомовлення.

За кількістю слухачів найбільша телерадіомовна компанія у світі. У штаті корпорації працює більш ніж 22 000 осіб у всьому світі (зокрема й в Україні), понад 16 000 із яких працюють у державному секторі, пише Вікіпедія.

Інші новини, що можуть вам сподобатись:

Джерело матеріала
loader
loader