Німеччина потролила Росію через брехню про радянське вторгнення в Польщу
Німеччина потролила Росію через брехню про радянське вторгнення в Польщу

Німеччина потролила Росію через брехню про радянське вторгнення в Польщу

Міністерство закордонних справ Німеччини викрило російський МЗС на брехні про цілі вторгнення радянських військ у Польщу у вересні 1939 року, після початку Другої світової війни.

Про це повідомляє "Європейська правда".

МЗС Росії у вівторок виклало на X (Twitter) двохвилинний ролик, присвячений 85-й річниці вторгнення Радянського Союзу до Польщі в 1939 році разом з нацистською Німеччиною.

"17 вересня 1939 року Червона Армія розпочала військову операцію у східних областях Польщі, запобігши геноциду населення Західної Білорусі та Західної України", – ідеться в дописі.

У відео Москва стверджує, що твердження про СРСР як агресора "суперечить історичній правді" і що Москва тоді не мала іншого вибору, окрім як вторгнутись у Польщу, інакше Німеччина б захопила всю польську територію, що ослабило б Радянський Союз.

🗓 On September 17, 1939, the Red Army launched a military operation in Poland’s eastern regions, preventing the genocide of the population of Western Belarus and Western Ukraine.

co/Gps92yP6b7 pic.

– MFA Russia 🇷🇺 (@mfa_russia) September 17, 2024.

МЗС Німеччини лаконічно прокоментувало цей історичний ревізіонізм словами "Справді?" та зображенням поділеної між СРСР та нацистською Німеччиною карти Польщі – з підписами Йосифа Сталіна і тодішнього глави німецького МЗС Йоахіма фон Ріббентропа.

Seriously? #Molotov.

Pact #Hitler.

Pact pic.

– German.

Office (@Germany.

Diplo) September 19, 2024.

До дискусії підключилось і українське Міністерство закордонних справ.

– MFA of Ukraine 🇺🇦 (@MFA_Ukraine) September 19, 2024.

Росія, а особливо кремлівський господар Владімір Путін уже не вперше маніпулюють історією та просувають її відверто ревізіоністське бачення, виправдовуючи агресію проти сусідів і порушення міжнародного права.

Приміром, у лютому в інтерв'ю американському пропагандисту Такеру Карлсону Путін узагалі заявив, що Польща винна у вторгненні нацистської Німеччини.

Це викликало гнівну реакцію з боку Варшави.

Джерело матеріала
loader