Сікорський прокоментував свої слова про передачу Криму під мандат ООН
Сікорський прокоментував свої слова про передачу Криму під мандат ООН

Сікорський прокоментував свої слова про передачу Криму під мандат ООН

Сікорський прокоментував свої слова про передачу Криму під мандат ООН

За його словами, Польща безумовно підтримує територіальну цілісність України.

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський прокоментував свою позицію, що тимчасово анексований Крим потрібно передати під мандат ООН, аби там провели референдум. За його словами ця заява пролунала в рамках гіпотетичної дискусії на 20-му форумі YES, як реалізувати позицію президента України Володимира Зеленського щодо повернення Криму дипломатичним шляхом, пише Onet. 

Як зауважив Сікорський, він неодноразово наголошував, що Польща безумовно підтримує територіальну цілісність України.

“Проте на конференції відбулася гіпотетична дискусія серед експертів у режимі off the record, де ми розмірковували, як реалізувати пропозиції самого президента Зеленського щодо повернення Криму. Він говорив про дипломатичну діяльність”, – сказав Сікорський на брифінгу для польських ЗМІ у Вашингтоні.

Також Сікорський згадав свою напружену розмову з президентом України. Він сказав, що "ми сподіваємося, що Україна також проявить чутливість до наших прохань".

Раніше видання Wprost повідомляло, що президент ВолодимирЗеленський конфліктував з міністром Сікорським під час його візиту до Києва, додаючи, що польська сторона була здивована його стилем спілкування. Український лідер одразу звинуватив Варшаву у відсутності підтримки Київ на шляху до ЄС і заявив, що Польща повинна передати Україні більше військової техніки та збивати російські БпЛА і ракети ще до того, як вони входять у її повітряний простір. Також Зеленський звинуватив країну у роздмухуванні теми Волинської трагедії з внутрішньополітичних міркувань. 

Судячи з ситуації, яка зараз склалася між Україною та Польщею, малоймовірно, що найближчим часом Київ зніме заборону на ексгумацію тіл жертв Волинської трагедії. І все-таки слід шукати вихід із ситуації, що склалася. Про це пише оглядач ZN.UA Володимир Кравченко у своєму матеріалі "Чого бояться в Києві та Варшаві і як помирити Україну та Польщу".

Джерело матеріала
loader