Існує безліч рецептів тіста для пельменів і вареників, і цього разу кулінарна блогерка Юлія Мікуліч в Instagram поділилася власними секретами його приготування.
⠀
"Тісто без яєць, з додаванням вершкового масла. Смачне, м’яке та ніжне", – радить кулінар.
⠀
Для тіста на пельмені нам знадобляться:
- 125 г води + 100 г молока (або можна взяти тільки воду - 225 г)
- сіль - 0,5 ч.л.
- вершкове масло - 50 г
- борошно - 400 г
Для начинки беремо:
- мʼясний фарш - 500 г
- сіль і спеції - за смаком
- часник - кілька зубчиків
- трохи цибулі
В каструлю наливаємо воду з молоком, додаємо вершкове масло сіль, ставимо на плиту та доводимо суміш до кипіння.
Борошно просіюємо в миску, заливаємо гарячою рідиною та замішуємо тісто спершу виделкою, а далі вимішуємо руками. Якщо тісто буде липнути до рук, можна додати ще трішечкм борошна.
Готове тісто загортаємо в пакет і лишаємо на столі на 30 хвилин. Тим часом підготуємо начинку, змішавши фарш і тертим часником, цибулею та спеціями.
Тісто розкачуємо частинами, а решту тримаємо в пакеті, щоб воно не сохло. Формочкою вирізаємо з тіста кружечки, викладаємо на кожен начинку та заліплюємо пельмені.
"Начинки кладіть в міру. Не багато, щоб не трісли, та й не мало, щоб рідні не обурювались", – радить кулінар.
Після цього пельмені можна або одразу варити в киплячій підсоленій воді, або ж заморозити.
Останні новини України:
Мариновані помідори без шкірки: геніальний рецепт від переможця "Мастер Шеф".
Рецепт ідеального плову від зірки "Мастер Шеф": завжди смачний і розсипчастий.
Швидкі мариновані кабачки: рецепт смачної закуски за лічені хвилини.