Смачне, м’яке та ніжне: рецепт ідеального тіста для пельменів
Смачне, м’яке та ніжне: рецепт ідеального тіста для пельменів

Смачне, м’яке та ніжне: рецепт ідеального тіста для пельменів

Існує безліч рецептів тіста для пельменів і вареників, і цього разу кулінарна блогерка Юлія Мікуліч в Instagram поділилася власними секретами його приготування.

"Тісто без яєць, з додаванням вершкового масла. Смачне, м’яке та ніжне", – радить кулінар.

Для тіста на пельмені нам знадобляться:

  • 125 г води + 100 г молока (або можна взяти тільки воду - 225 г)
  • сіль - 0,5 ч.л.
  • вершкове масло - 50 г
  • борошно - 400 г

Для начинки беремо:

  • мʼясний фарш - 500 г
  • сіль і спеції - за смаком
  • часник - кілька зубчиків
  • трохи цибулі

В каструлю наливаємо воду з молоком, додаємо вершкове масло сіль, ставимо на плиту та доводимо суміш до кипіння.

Борошно просіюємо в миску, заливаємо гарячою рідиною та замішуємо тісто спершу виделкою, а далі вимішуємо руками. Якщо тісто буде липнути до рук, можна додати ще трішечкм борошна.

Готове тісто загортаємо в пакет і лишаємо на столі на 30 хвилин. Тим часом підготуємо начинку, змішавши фарш і тертим часником, цибулею та спеціями.

Тісто розкачуємо частинами, а решту тримаємо в пакеті, щоб воно не сохло. Формочкою вирізаємо з тіста кружечки, викладаємо на кожен начинку та заліплюємо пельмені.

"Начинки кладіть в міру. Не багато, щоб не трісли, та й не мало, щоб рідні не обурювались", – радить кулінар.

Після цього пельмені можна або одразу варити в киплячій підсоленій воді, або ж заморозити.

Останні новини України:

Мариновані помідори без шкірки: геніальний рецепт від переможця "Мастер Шеф".

Рецепт ідеального плову від зірки "Мастер Шеф": завжди смачний і розсипчастий.

Швидкі мариновані кабачки: рецепт смачної закуски за лічені хвилини.

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader
loader