Британська армія посилюється унікальними панцерниками Jackal 3: здатні проводити глибокі рейди
Британська армія посилюється унікальними панцерниками Jackal 3: здатні проводити глибокі рейди

Британська армія посилюється унікальними панцерниками Jackal 3: здатні проводити глибокі рейди

19 вересня 2024 року Babcock International Group у співпраці з Supacat оголосили про підписання нового контракту, спрямованого на посилення сухопутних можливостей британської армії шляхом виробництва 53 додаткових транспортних засобів Jackal 3 High Mobility Transporter (HMT). Ці транспортні засоби будуть виготовлені на заводі Babcock у Девонпорті, Великобританія.

Це нове замовлення зосереджено на вдосконаленій версії Jackal 3, шестиколісному варіанті, відомому як Jackal 3(E) для “Extenda”. Ця модель була розроблена, щоб забезпечити підвищену вантажопідйомність, зберігаючи при цьому виняткову мобільність оригінальної машини, широко визнаної своїми перевіреними бойовими характеристиками. Після розгортання в критично важливих місіях в Афганістані Jackal став ключовим активом у розвідувальних, патрульних і матеріально-технічних операціях британської армії.

Jackal 3(E) залишається вірним початковому дизайну, розробленому Supacat, водночас отримавши значні покращення. Цей транспортний засіб високої мобільності може швидко пересуватися по пересіченій місцевості з максимальною швидкістю 120 км/год, витримуючи збільшене навантаження завдяки додаванню додаткової осі. Незважаючи на те, що Jackal був спочатку розроблений для місій в Афганістані, він довів свою універсальність як збройна платформа, адаптована до потреб сучасної армії.

Здатний проводити місії глибокої розвідки, швидкі штурми та операції захисту конвоїв, Jackal 3(E) ще більше розширює оперативні можливості британської армії. Цей вдосконалений варіант пропонує підвищену гнучкість, необхідну для задоволення вимог сучасних військових конфліктів.

Цей новий контракт слідує за попереднім виробництвом 70-ти Jackal 3, яке розпочалося на початку цього року в рамках Стратегії сухопутної промисловості Великобританії, спрямованої на підтримку британської армії та одночасного стимулювання місцевої економіки.

Виробництво Jackal 3(E) має розпочатися на початку 2025 року, а перші поставки очікуються на початку 2026 року. Майже 50% ланцюга постачання надходитиме з південного заходу Англії, що безпосередньо сприятиме місцевій економіці, забезпечуючи при цьому, що транспортні засоби будуть переважно побудовані з компонентів британського виробництва.

Джерело матеріала
loader
loader